miercuri, 5 octombrie 2016

Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )



  Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

  Ingrediente:
  -2 bucati dovlecei patisson,
  -2 linguri bulion de gogosari,
  -1 ceapa,
  -3 linguri ulei,
  -300 gr.carne tocata de vita,
  -2 oua,
  -200 gr.cascaval,
  -sare dupa gust,
  -1/2 lingurita salvie,
  -1/2 lingurita tarhon.

  Mod de preparare:
  -Se taie capacelele la dovlecei si se scoate miezul cu tot cu seminte.
  -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste in putin ulei,cand este patrunsa bine,se adauga bulionul de gogosari si se fierbe totul pret de cateva minute,sa tot fie vreo cinci minute,nu mai mult,apoi se umplu dovleceii cu acesta compozitie.Se pune cate un ou peste carne,se presoara cascaval,se pun capacele si se dau la cuptor.Cand intra scoitoarea in dovlecel este semn ca sunt gata si  se opreste focul.Sa aveti pofta dragilor!
  -Pentru o asa reteta este bine sa folositi dovleceii fragezi,adica sa nu fi ajuns la maturitate,se fac foarte usor si sunt absolut deliciosi.










5 comentarii:

  1. Dumitrascu Lacramioara5 octombrie 2016 la 22:42

    ooo arata foarte bine,cred ca e si gustos!vreau si eu a mai ramas??

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul si foarte folositor. Cand am citit ce ai scris chiar am cazut pe ganduri. Felicitari si la mai multe articole macar la fel de bune ca acesta!

    RăspundețiȘtergere