Placinta cu prune galbene (pasnele)
Ingrediente-
600 gr.faina de grau,
1 ou,
1 cub de drojdie,
150 crema de unt,
300 gr.iaurt gras,
1 esenta de rom,
3 linguri de zahar,
700 gr.gem de prune galbene(pasnele),
50 ml.ulei,
1 varf de cutit de sare.
Mod de preparare-
Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam un ou ,sarea si crema de unt.Intr-un castron punem iaurtul ,drojdia si zaharul si omogenizam bine ,apoi turnam peste faina,facem un aluat suficient de tare si spre final adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam aluatul sa se odihneasca macar o ora .Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem,le rulam si le asezam intr-o tava rotunda incepand de la mijloc ,spre margine.cand am terminat de asezat placinta in tava,ungem placinta cu un ou batut spuma si presuram mac peste ea.Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt circa o ora la foc potrivit.cand s-a copt placinta o scoatem si o ungem cu miere de albine.Pofta buna!
Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara,apoi se culeg ,se spala ,se scot samburii si se pun la foc fara zahar ,se fierb pana scad ,mestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda.Asa se obtine un gem excelent cu o savoare aparte!
ARATA SUPER MI SA FACUT O POFTA
RăspundețiȘtergereo reteta delicioasa pentru masa festiva de paste
RăspundețiȘtergereAlbinuta gospodina iar a facut o bunatate, mi-ai facut pofta !
RăspundețiȘtergerePlacinta cu gem de prune preferata mea
RăspundețiȘtergere