Tochitura moldoveneasca :)
Ingrediente-
1 kg.carne de porc fara grasime,
500 g.ficat de porc,
500 gr.inimi de porc.
500 gr.limba de porc,
1 lingura maggi cu gust de gaina,
5 gr.piper macinat,
1 lingurita condimente de porc,
3 cepe ,
4-5 catei de usturoi,
100 .ml .ulei,
4-5 foi de dafin
Mod de preparare-
Se spala carnea ,se taie cubulete suficient de mari si se pun intr-un vas ,peste carne adaugam condimentele,piperul macinat,maggi secretul gustului,ceapa taiata felii ,cateii de usturoi,uleiul,foile de dafin,adaugam 100 ml.apa,punem capac si fierbem totul la foc mare,cand carnea este fiarta ,luam capacul si lasam sa se rumeneasca carnea bine,apoi oprim focul.
Pregatim mamaliguta:
1 l apa,
1 lingurita rasa de sare,
200 gr.malai.
Se pune apa cu sare si o lingura de malai la fiert ,cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se mesteca cu melesteul pana cand mamaliguta se desprinde de pe vas,apoi rasturnam mamaliguta pe un platou.
Se pregatesc si cateva ochiuri moi ,daca se poate din oua de tara :)
Se mai adauga si putina branza de oi framantata :)
Pofta buna!
o reteta de vis mi sa facut pofta felicitarii pentru reteta
RăspundețiȘtergereo mancare gustoasa, dar pt mine ,nu, eu pot doar sa ma uit ce bine arata si sa-mi inchipui cat e de placuta gustului! :( Voi devora doar mamaliguta
RăspundețiȘtergerenici branzica nu e pe placul tau Maria?
Ștergere...mama!!!-ce de bunatati!-ca la mama acasa!-bun f.bun!-
RăspundețiȘtergereGATESTI MAGIC FELICITARII MI-AI FACUT POFTA
RăspundețiȘtergereO RETETA SAVUROASA
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI DE ZIUA ROMINIEI
RăspundețiȘtergere