marți, 23 septembrie 2014

Tocana de legume

reteta de tocana de legume-
5 kg.gogosari,
5kg.ardei grasi,
3 kg.ceapa,
3 kg.morocv.fiert separat si pus la final
3 kg.vinete,
sare dupa gust,
foi de dafin,
300 gr.orez fiert separat si pus la final,
600.ml.ulei,
o cutie de 800 gr.pasta de tomate dulce,
piper boabe
se curata ceapa si se taie solzisori si se pune la undit intr-un vas mare eu detin unu de 30 kg cu uleiul,apoi adaugam gogosarii ,ardeii grasi,vinetele,cand sunt bine patrunse adaugam pasta de tomate apoi orezul cum am zis il fierbem separat ,morcovul tot separat si le unim spre final,adaugam sare dupa gust, foi de dafin,piper boabe si cand consideram ca este foarte bine facuta o punem in borcane ,le sigilam si le punem sub paturi cel putin 24 de ore.


3 comentarii: