Ingrediente pentru doua tavi mari de pizza :)
pentru aluat-
1 kg.faiana de grau,
1 cub de drojdie,
50 ml.ulei,
1 ou,
300 ml.iaurt,
1 varf de cutit de sare.
pentru umplutura-
1 castron mare de bureti (opintici),
1 ardei capia rosu,
4-5 rosii,
200 gr.masline negre fara samburi,
400 gr.cascaval,
600 gr.salam,
2 sticle ketchup pikant,
8 oua.
mod de preparare:
Se cerne faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam oul si drojdia stinsa cu iaurt si sare,apoi framantam un aluat suficient de elastic Spre final adaugam uleiul si framantam aluatul pana se desprinde de pe vas ,apoi il lasam sa se odihneasca cel putin 30 minute.
Impartim apoi aluatul in doua bucati si le facem foi subtiri pe care le punem in tava in care am pus hartie de copt,adaugam peste aluat buretii fierti,ardei kapia tocat marunut,salam taiat felii subtiri,ouale batute spuma,rosii felii,masline,cascaval ras si ketchup ,apoi dam tava la cuptorul incalzit deja.Cand s-a facut pizza o scoatem si adaugam ketchup dupa gust si preferinta.Pofta buna!
Acestia sunt opinticii sau ghebele in alte regiuni ale tarii :)
ce bine arata; cred ca e si delicioasa
RăspundețiȘtergeremultumim de reteta
O minune :gustoasa aratoasa, Bravo !
RăspundețiȘtergereCE FRUMOASA E PIZZA TA MI-AI FACUT POFTA
RăspundețiȘtergereDELICIOASA SI FRUMOASA MI SA FACUT O POFTA
RăspundețiȘtergeremama...da ce bine arata!-vreau si euuu!-bun foarte bun.tre sa incerc si eu..
RăspundețiȘtergereUN DELICIU CULINAR PENTRU ORICE PETRECERE
RăspundețiȘtergereBuna pizza, vreau si eu ca mereu faci cu opinicile tale, pe care le culegi din padure.
RăspundețiȘtergerepizza este preferata mea arata minunat felicitarii
RăspundețiȘtergere