miercuri, 24 septembrie 2014

Colac cu branza sarata de oi

Colac cu branza sarata de oi ::)

  

Ingrediente pentru aluat-
1 ou,
400.gr.faina de grau,
un cub de drojdie ,
1 esenta de rom,
200 ml.iaurt,
50 gr.crema de unt,
4-5 linguri de ulei,
1 lingura de zahar.

 Ingrediente pentru umplutura-
300 gr.branza sarata si framantata,
2 linguri de zahar ,
2 oua.

 pentru uns-
1ou,
1 lingura de nuca de cocos,
1 lingura de miere de albine.


Mod de preparare-
 Se cerne faina de grau intr-un vas ,adaugam oul,crema de unt,esenta de rom si drojdia stinsa cu iaurt si zahar si framantam un aluat suficient de elastic ,spre final adaugam uleiul si framantam pana se desprinde de pe vas,apoi punem un prosop pe vas si lasam circa 30 de minute sa se odihneasca  .
 Intr-un vas punem branza framantata si peste ea adaugam zaharul si ouale,omogenizam bine compozitia.
 Dupa ce a crescut aluatul presuram faina pe un platou si facem din aluat o foaie subtire pe care vom intinde compozitia ,rulam si punem colacul intr-o tava in forma de colac ,ungem cu un ou batut spuma,presuram nuca de cocos si dam tava la cuptor.Cand s-a copt il scoatem si il ungem cu miere de albine.Pofta buna!
 Combinatia de sarat cu dulce este excelenta!









4 comentarii:

  1. dumitrascu lacramioara25 septembrie 2014, 09:22

    ..arata foarte bine!-..ne faci pofta...

    RăspundețiȘtergere
  2. arata super felicitarii multumesc frumos pentru reteta

    RăspundețiȘtergere