Tocanita de ardei grasi cu mamaliguta (mancare de post)
Ingrediente-
2 kg.ardei grasi,
2 cepe mari,
4 rosii mari,
2 lingurite de sare,
2-3 foi de dafin,
200 gr.malai,
50 ml.ulei.
Mod de preparare-
Se coc ardeii pe o tabla sau se pot coace si intr-o oala in care am
pus ulei,se curata ,se spala si se scot semintele si cotoarele,se toaca
ceapa marunt si se prajeste pana devine aurie,apoi adaugam peste ceapa
,rosiile tocate marunt,adaugam si o canita de apa daca rosiile nu sunt
prea zemoase si lasam sa se patrunda bine,apoi adaugam ardeii copti,sare
dupa gust ,foi de dafin,amestecam bine ,lasam sa mai fiarba cateva
minute si oprim focul.
Pentru mamaliguta-
punem la fiert 1 l.de apa ,o lingurita de sare si o lingura de
malai,cand apa clocoteste adaugam in ploaie malaiul mestecand intr-una
cu facaletul cam 15 minute si rasturnam apoi mamaliguta pe un platou.
Ardeii se servesc cu mamaliguta si daca se poate si un ardei iute.Pofta buna!
arata bine.cred ca e si foarte gustos!
RăspundețiȘtergeredelicios arata super felicitarii
RăspundețiȘtergereardei copti sint preferati mei o idee genala aceasta reteta arata divin
RăspundețiȘtergerearata super minunata reteta cred ca a fost de vis
RăspundețiȘtergere