luni, 21 aprilie 2014

parjolute marinate

Parjolute marinate!
ingrediente-
pentru parjolute-
1 kg.carne tocata de porc,
3 oua,
20 gr.piper macinat,
10 gr.tarhon,
o lingura maggi secretul  gustului cu gust de gaina,
o capatana de usturoi,
20 gr.boia de ardei iute,
20 gr.condimente de porc,
3 cepe,
o legatura de ceapa verde,
4 frunze de stevie,
 3 linguri de faina de grau.
pentru maioneza-
6 oua din care trei fierte si trei crude,
 400 ml ulei,
o lingura de mustar extra.
pentru ornat-
masline verzi si masline negre fara samburi ,
cateva felii de ardei gras rosu .
Pentru amestec am folosit -
10 cepe potrivit de mici,
300 ml.apa.150 ml.otet de mere.
Pentru prajit avem nevoie de - 600 ml .ulei
Se pune intr-un vas carnea tocata si peste ea adaugam usturoiul si ceapa uscata data prin masina de carne,adaugam piperul,maggi,tarhon,boia de ardei,faina de grau,ceapa verde si stevia tocate marunt,condimentele de porc si amestecam foarte bine pana obtinem o compozitie omogenizata perfect.Facem bilute mici cam cat un ou de porumbel si le punem la prajit in ulei incins.
Taiem ceapa uscata sub forma de solzisori de peste si o punem la undit in apa cu otetul de mere,cand isi schimba culoarea ,oprim focul si punem ceapa la scurs in strecator.
Pregatim maioneza- fierbem trei oua tari ,le curatam  si folosim doar galbenusurile.Intr-un vas punem trei galbenusuri fierte si trei galbenusuri crude,le sfaramam bine cu o furculita si incepem sa adaugam cate un pic de ulei ,mestecam doar intr-o singura directie cu o lingura de lemn si cand maioneza se ingroasa prea tare ,adaugam mustarul ,mestecam bine adaugand ulei pana credem noi ca este suficienta maioneza.
Cand parjolutele s-au racit bine si ceapa la fel,le amestecam adaugand un picut de sare si jumatate din maioneza,le punem intr-un vas si peste ele vom adauga restul de maioneza,pe care o intindem frumos.Ornam parjolutele mai apoi dupa gustul si inspiratia fiecaruia dintre noi.Pofta buna!









3 comentarii: