luni, 24 iulie 2017

Mancarica de legume cu cocos de tara



     Mancarica de legume cu cocos de tara:)

 Ingrediente:
  -1 cocos de tara,sa tot fie de vreo 3 kg.,
  -1 kg.rosii de toate culorile,rosii,negre,galbene,
  -4-5 cepe,
  -2 gogosari verzi,
  -3 vinete coapte si cojite,
  -1 kg.ardei capia copti si curatati,
  -sare dupa gust,
  -4-5 morcovi.
  Mod de preparare:
  -Se portioneaza cocosul si se pune la fiert cu apa si sare,se adauga peste el,cartofii taiati in bucati mari,morcovii rondele sau de ce nu bucati cat mai mari,gogosarii cubulete mici,cepele tocate julien si se fierb la foc potrivit.
 -Se toaca rosiile,se pun la fiert in alta oala cu putina apa si se fierb la foc mic.
 -Dupa ce cartofii sunt fierti se adauga rosiile si se continua fierberea pana cand toate sunt bine patrunse,se adauga vinetele taiate felii,ardeii capia taiati si se mai lasa la fiert vreo 10 minute,asa cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Daca este supa mai multa se scoate cu un polonic si se poate pregati din ea o supa de galuste,dupa care se opretse focul.Ceva mai gustos si plin de vitamine nici ca poti gasi.Sa aveti pofta dragilor!





   
   
   

18 comentarii:

  1. buna idee....chiar am un cocos de tara...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciorba cu cocos este favorita mea, dar nu stiam ca exista rosii negre :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât de bine arată roșiile! Mai am si eu o jumatate de cocos in congelator de la mama mea, poate fac reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă încântă mâncarea de legume doar. Rețeta poate fi păstrată, în cazul meu, dar fără carne.

    RăspundețiȘtergere
  5. Incercam sa pricep reteta si ma tot gandeam de unde creste cocos la noi in tara :))) Eu ma gandeam la fruct, nu la animal. Eram cat pe ce sa zic ca nu ma tenteaza reteta, ca nu imi place cocosul ca fruct, dar in schimb carnita da :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mai mancat ciorba de acest fel de ....18 ani!
    Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Orice mancare facuta cu un cocos/gaina/pui de tara este mult mai buna decat cu o carne din comert. Mult mai gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Citisem inițial ,,cocos” si tare eram curioasă ce gust are mâncărica de legume cu cocos! Apoi mi-am dat seama că-i vorba de cocoș, și de-ăla de țară! Miam, miam!

    RăspundețiȘtergere
  9. Reteta arata foarte bine! Sa vedem cum imi iese cu pui de alimentara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Carnea de la orataniile din batatura are alta savoare, iar cum tu ai si legumele in gradina, poti sa spui ca mananci regeste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Reteta este excelenta, doar ca eu am un amendament. De cand ma stiu - si am crescut la casa, am avut gaini si alte oratanii prin curte - nu mi-a placut gustul gainii de tara. Cand au aparut gainile si puii de avicola, am inceput sa mananc si eu carne de pasare si nu m-am mai oprit...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mancarica gustoasa! Si rosiile alea imi lasa gura apa. De cand n-am mai mancat o rosie din gradina, s-o culeg eu cu mana mea....

    RăspundețiȘtergere
  13. eu nu ma omor in mod deosebit dupa cocosii/gainile de tara, nu stiu de ce... bine, eu nu ma omor dupa carne, cred ca asta e scuza mea :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu as fi pus totul in cuptor, dar cum afara este deja unul care nu ne lasa sa respiram decat flacari cred ca fiertul pe ochiul de aragaz este mai convenabil.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bine arata! Chiar ma tenteaza. Mereu aveti retete delicioase care ma surprind :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata bine deci pe mine sincer nu ma tenteaza, nu prea imi plac legumele in mancare... da stiu sunt pretentioasa

    RăspundețiȘtergere
  17. Gasesc la tine pe blog o multime de retete care-mi faccu ochiul"!Super! Multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ma omor dupa carnea de tara. O folosesc doar la ciorba. Eu imi doresc sa mananc un ghiveci. N-am mai mancat de mult

    RăspundețiȘtergere