miercuri, 17 februarie 2021

Tort inimioara!

 

  Tort inimioara!

 

  Ingrediente pentru blat:

  -8 oua;

  -8 linguri zahar brun;

  -6 linguri faina de grau;

  -2 linguri de cacao;

  -1 praf de sare;

  -1 plic praf de copt;

  -2 plicuri zahar vanilat;

  -3 linguri ulei.

  Ingrediente pentru umplutura:

  -2 plicuri crema pentru prajituri,vanilie si ciocolata;

  -500 ml.lapte dulce fiert si racit;

  -2 banane mari;

  -6 linguri zahar.

  Ingrediente pentru ornat:

  -100 gr.ciocolata;

  -ornamente.

  Ingrediente pentru insiropat: 

  -300 ml.sirop din compotul de prune.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se pun la robot cu un praf de sare,4 linguri de zahar si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o spuma densa.Galbenusurile se pun cu 4 linguri de zahar si se mixeaxa cu un mixer de mana,pana de obtine o crema densa.

  -Intr-un bol se pune faina de grau,cacao,zahar vanilat,praf de copt,se omogenizeaza.

  -Se uneste crema de albusuri cu cea de galbenusuri si cu ajutorul unei palete se amesteca usor de sus in jos.Se adauga si amestecul de faina de grau,putin cate putin pana la incorporare completa.Se adauga uleiul si se mai amesteca putin si se pune compozitia intr-o tava in forma de inimioara in care s-a pus hartie de copt.Se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa 50 minute sau pana cand este copt.Se opreste focul,se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz sa se raceasca,dupa care se portioneaza in trei felii.

  Mod de preparare pentru crema:

  -Se pune intr-un bol un plic de praf pentru crema cu vanilie,se adauga 250 ml.lapte dulce,fiert si rece de la frigider,se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o crema densa.

  -In alt bol se pune praful de crema de ciocolata,250 ml.lapte dulce rece de la frigider,trei linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o crema densa.

  Mod de preparare pentru tort:

  -Pe un platou se pune o foaie de blat care se umezeste cu ajutorul siropului din compotul de prune,se adauga jumatate din crema de vanilie.Peste crema de vanilie se pune felii de banana.Peste feliile de banana se mai pune o foaie de blat,se umezeste cu sirop de la compotul de prune,se adauga jumatate din crema de ciocolata,felii de banana si ultima foaie de blat care se insiropeaza si ea.

  -Pe o jumatate de tort se pune restul de crema de vanilie.Pe cealalta jumatate de tort se pune restul de crema de ciocolata si se intinde in mod egal peste tot tortul.Se orneaza cu ornamente mici de zahar si forme obtinute din ciocolata topita la bain marie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Fiindca am primit de la Pakmaya - Maiestrie in bucatarie,produse spre testare m-am gandit sa folosesc cat mai multe produse sa vad daca intr-adevar sunt bune,asta este motivul pentru care veti gasi asa multe ingrediente de la aceasta firma si credeti-ma sunt foarte bune,deci le recomand cu mare placere.




















  

 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu