Nacreala cu chisleac,(bors cu iaurt de casa)!
Nacreala este o mancare traditionala din zona Moldovei,de obicei se foloseste zerul de oaie,capra,de vaca,dar merge foarte bine si cu chisleacul de vaca.Iese un bors putin acru,consistent si cu multe vitamine!
Ingrediente:
-1 kg.cartofi;
-400 gr.fasole verde,(pastai);
-2 morcovi;
-1/4 bucata radacina de telina;
-1 radacina pastarnac;
-1 radacina patrunjel;
-3 cepe;
-1 legatura leustean;
-1 ardei gras;
-3 linguri bulion de gogosari;
-1 lingura sare;
-3 litri chisleac.
Mod de preparare:
-Se curata cartofii,ceapa,morcovii,telina,pastarnacul,radacina de patrunjel,ardeiul gras,se toaca si se pun la fiert cu apa.Pe parcurs se adauga si fasolea verde,(am folosit fasole verde congelata din comert,merge foarte bine) si se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte se adauga bulionul de gogosari,sare dupa gust,chisleacul si se mai lasa sa traga doua,trei clocote dupa care se opreste focul si se aduga leustean tocat marunut.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca nacreala mea nu va place va invit ca de obicei la masa la Daniel.Meniul sau este unul aproape complet.
Deci chisleacul este iaurt de casa? Sa vad daca ma prinsei :)
RăspundețiȘtergereCorect,ai nimerit bine
Ștergere