Carnati de casa!
Ingrediente:
-10 kg.carne de porc fara grasime;
-10 kg.carne de vita;
-5 kg.slanina;
-1 lingura piper macinat negru;
-1 lingura piper macinat alb;
-1 lingura boia de ardei iute;
-1 lingura cimbru;
-500 gr.usturoi;
-1 lingura cimbrisor;
-8 linguri mari de sare;
-mate de porc(intestine de porc);
Mod de preparare:
-Se toaca carnea,se adauga toate condimentele,se omogenizeaza si se umplu carnatii.In momentul cand se umplu se sparg cu ajutorul unui ac sa poata sa se scurga surplusul de lichid si sa nu crape la preparat.
-Se pot pune la congelator si se pot preparara in momentul cand ne dorim,putem sa ii afumam mai mult sau mai putin,adica semi afumati si afumati bine.Noi am pregatit proaspeti,am si afumat mai mult si mai putin.
-Se foloseste lemn de cires,prun,gutui.Noi am folosit de toate sa iasa cu gust bun.
-Se pune in afumatoare o galeata cu apa,este un secret sa se fragezeasca carnea,se da foc la afumatoare si se lasa sa se incalzeasca si abia dupa aceea se pun carnatii,asa nu se vor acoperi prea mult cu fum,Se lasa in afumatoare pret de vreo 7-8 ore sau pana cand se bronzeaza asa frumos cum ii veti vedea la noi.Se lasa in afumatoare sau se pot pune la congelator si vor fi scosi cand ne dorim sa pregatim ceva cu ei.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu