luni, 8 februarie 2021

Gogosi cu branza topita si gem de gutui!

 

 

  Gogosi cu branza topita si gem de gutui!

 

  Ingrediente:

  -1 kg.faina de grau;

  -50 gr.drojdie uscata:

  -600 ml.zer de vaca;

  -1 varf de cutit de sare;

  -100 ml.ulei;

  -cuburi de branza topita;

  -gem de gutui.

  Mod de preparare:

  -Se pune faina de grau intr-un vas,se adauga sare,drojdia uscata,zer de vaca caldut si se framanta un aluat suficient de tare.Spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas.Se lasa aluatul sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.

  -Se rup bucati de aluat si se intind pe masa de lucru cu ajutorul sucitorului,se taie fiecare foaie in doua,se pune pe cate o bucata de aluat,cate un cub de branza topita sau gem de gutui se unesc marginile si se pun la prajit intr-un ceaun in care s-a pus ulei la fiert.Se prajesc pe ambele parti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 










 

Un comentariu: