luni, 4 mai 2020
Cheesecake cu fructe decongelate!
Cheesecake cu fructe congelate!
Ingrediente pentru blat:
-300 gr.biscuiti Petit Beure;
-200 gr.unt,grasime 80%.
Ingrediente pentru crema de branza:
-500 gr.branza dulce de vaci;
-100 gr.unt,grasime 80%;
-100 ml.lapte dulce de vaca,fiert si racit;
-4 linguri zahar.
-Ingrediente pentru frisca:
-500 gr.smantana,grasime 30%;
-2 linguri zahar.
Ingrediente pentru toata crema:
-crema de branza;
-frisca;
-3 plicuri gelatina,30 gr.;
-100 ml.apa calduta;
-250 gr.capsuni decongelate;
-250 gr.mure decongelate.
Ingrediente pentru orant (jeleu):
-250 gr.capsuni decongelate;
-250 gr.capsuni decongelate;
-3 linguri zahar;
-100 ml.apa calduta;
-1 plic gelatina,10 gr.
Mod de preparare pentru blat:
-Se topeste untul la foc mic.
-Se maruntesc biscuitii,se toarna untul peste biscuiti,se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava detasabila.Se preseaza bine cu ajutorul unui obiect dur,in cazul meu cu fundul unui pahar,dupa care se pune tava la frigider pana la urmatoarea operatiune.
Mod de preparare pentru crema de branza:
-Se pune la robot branza dulce de vaci,(este bine ca branza sa fie mai moale,sa nu fie prea grunjoasa sa fie mai perlata,adica atunci cand se incalzeste chisleacul sa fie pe la temperatura de 38 de grade,sa ramana perle cum ii place cucoanei din reclama.Se adauga zahar,unt si se mixeaza pana devine totul o pasta fina,daca branza este prea tare este bine sa se adauge putin cate putin lapte dulce de vaca fiert pana se obtine consistenta dorita.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se pune smantana la robot,se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
Mod de preparare pentru toata crema:
-Intr-un bol mic se pune apa calda,gelatina,se omogenizeaza si se lasa pret de 10 minute.
-Peste crema de branza se pune frisca,se omogenizeaza,se adauga gelatina inmuiata,capsunile decongelate,murele decongelate si se amesteca bine intr-o singura directie.Se toarna crema peste blat si se da tava la frigider pana la urmatoarea etapa.
Mod de preparare pentru jeleu:
-Se pun la blender,capsunile,murele,zaharul si gelatina inmuiata in apa calda cu circa 10 minute inainte,se mixeaza bine si se toarna compozitia peste crema,dupa care se da tava la frigider pentru circa 12 ore.In cazul meu de pe o zi pe alta.
-Se scoate tava de la frigider si cu ajutorul unui cutit incalzit se trece pe marginea tavii si se desprinde usor prajitura de tava,dupa care se deschide si se scoate marginea la tava.Se portioneaza si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu