miercuri, 27 mai 2020

Bors de miel cu leustean



   Bors de miel cu leustean!

   Ingrediente:
   -3 kg.tacam de miel;
   -1 kg.cartofi;
   -2 morcovi;
   -1/3 bucata telina;
   -2 cepe;
   -1 capatana de usturoi;
   -1 lingurita oregano;
   -1 lingurita rozmarin;
   -1 legatura leustean verde;
   -2 fire oregano verde;
   -1 lingura sare;
   -3 linguri bulion de gogosari;
   -3 linguri pasta de tomate;
   -300 ml.bors acru;
   -100 ml.otet de 9%.
   Mod de preparare:
   -Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa si otet,se lasa sa fiarba cam 10 minute dupa care se arunca apa,se clateste carnea si se pune din nou la fiert cu apa,putina sare,bulionul de gogosari,rozmarinul si oregano uscat.
  -Se curata cartofii,telina,ceapa,morcovul,se toaca si se pun la fiert in apa cu putina sare.Se lasa sa fiarba dupa care se toarna in oala in care se fierbe carnea.se lasa sa fiarba totul pana cand carnea este fiarta bine si se dezlepiste de pe oase.Se adauga pasta de tomate,bors,se potriveste de sare si sa lasa sa traga cateva clocote dupa care se opreste focul si se adauga leustean verde tocat si frunze de oregano.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un bors cu gust special de leustean!






  

2 comentarii: