sâmbătă, 23 mai 2020

Chec aperitiv cu spanac!



  Chec aperitiv cu spanac!

  Ingrediente:
  -5 oua;
  -300 gr.faina de grau;
  -250 gr.smantana grasa luata de pe oala cu chisleac;
  -300 gr.spanac verde cules din gradina;
  - un praf de sare,
  -1 plic praf de copt;
  -1/2 lingurita oregano;
  -1/2 lingurita rozmarin;
  -150 gr.cascaval;
  -3 linguri ulei;
  -1 gogosar congelat.
  Mod de preparare:
  -Se pune la robot albusurile cu putina sare si se mixeaza la viteza mare pana devin o pasta densa,dupa care se adauga galbenusurile si se continua mixarea pana la omogenizare.
  -Se pune apa la fiert intr-o oala si cand apa fierbe se adauga spanacul,se amesteca si se opreste focul.Se clateste spanacul sub jet de apa rece intr-un strecurator,dupa care se pune la blender,se adauga smantana si se mixeaza pret de cateva minute.Se toarna spanacul,uleiul peste ouale mixate si se continua mixarea.
  -Se pune faina de grau intr-un bol,se amesteca cu praful de copt si se toarna putin cate putin peste compozitia lichida,mixand la viteza mica de data aceasta,pana la incorporarea intregii cantitati de faina.Se adauga oregano,rozmarin,gogosarul deja decongelat,cascavalul ras si se amesteca usor cu o spatula.Se pune hartie de copt intr-o tava,se toarna compozitia si se da la cuptorul deja incalzit pentru circa o ora sau pana se rumeneste frumos.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un aperitiv altfel!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu