marți, 26 mai 2020

Cornuri cu gem de gutui in aluat de foietaj



   Cornuri cu gem de gutui in aluat de foietaj!

   Ingrediente:
   -500 gr.faina de garu;
   -200 gr unt,grasime 80%;
   -2 oua;
   -300gr.chisleac(,iaurt de casa);
   -25 gr.drojdie;
   -300 gr.gem de gutui;
   -1 praf de sare;
   -3 linguri ulei.
   Mod de preparare:
   -Se pune intr-un bol faina si peste faina se adauga 1 ou.
   -Intr-un castronel se pune putina sare,drojdia si jumatate din cantitatea de chisleac,caldut ca apa de vara si se omogenizeaza compozitia,dupa care se toarna peste faina de grau.Se incepe framantarea adaugand putin cate putin chisleac pana la terminare,dupa care se adauga ulei putin cate putin si se framanta pana aluatul se desprinde de pe vas.
 -Se imparte aluatul in opt bucati aproximativ egale.Se ia cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie rotunda si se unge cu unt la temperatura camerei.Se da deoparte foaia si se face alta foaie care se acopera cu unt.Acesta foaie se aseaza peste prima foaie.Se continua aceasta operatiune pana se termina foile de aluat.Ultima foaie de aluat nu se mai unge cu unt.Se aduc foile de aluat pe mijlocul mesei de lucru si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie mare cu grosimea de circa jumatate de centimetru.Se taie foia in opt bucati,se pune gem de gutui in partea de aluat mai lata si se ruleaza spre varf,dupa care se pun in tava de copt in care s-a pus hartie de copt.Se ung cornurile cu ou batut,se presoara cu zahar si se dau la cuptorul incalzit,la foc mare pentru circa 20 minute sau pana sunt rumenite,depinde de cuptorul fiecaruia.Se servesc alaturi de o cana de chisleac.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

















 

Un comentariu: