joi, 7 mai 2020
Dorada in vas de paine!
Doarada in vas de paine!
Ingrediente pentru dorada:
-2 bucati doarada,in jud de 1 kg.;
-2 linguri bulion de gogosari;
-400 ml.suc de patlagele galbene;
-1 lingurita sare;
-1 varf de cutit de rozmarin;
-1 varf de cutit oregano;
-1 varf de cutit de chili;
-6 fire ceapa verde;
-1 legatura leustean;
-6 cartofi potrivit de mari;
-2 catei de usturoi;
-100 ml.apa.
Ingrediente pentru vasul de paine:
-300 gr.faina de grau;
-200 ml.zer de vaca;
-1 praf de sare;
-20 gr.drojdie;
-3 linguri ulei.
Mod de preparare pentru dorada:
-Se pune pestele intr-o tava,cartofii curatati si taiati in doua,toate ingredientele si la final se adauga apa,asa ingredientele se vor imprastia in toata tava.
Mod de preparare pentru vasul de paine:
-Se pune faina de grau intr-un bol si peste faina se adauga drojdia stinsa in putin zer,se adauga sare si se framanta aluat turnandu-se zer putin cate putin.La final se adauga ulei si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pret de 10 minute.
-Se taie o hartie de copt de marimea unui castron de inox care are diametrul tavii in care s-a pus pestele,se pune aluatul peste hartie si hartia peste castronul de inox,cu ajutorul palmelor inmuiate in ulei se intinde aluatul peste castron,se pune castronul peste tava si se da tava la cuptor la foc potrivit.Se lasa pana se coace frumos coca dupa care se scoate castronul si daca pestele nu este inca facut,se mai lasa la cuptor pana cand este gata.Cand este gata se pune pestele in vasul de paine si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Este ceva inedit, imi place! Sunt totusi curioasa, se mananca aluatul din paine sau este doar pentru decor si o coacere uniforma?
RăspundețiȘtergereArata super bine! Sigur e delicios!
RăspundețiȘtergere