miercuri, 24 mai 2017

Stufat de iepure



  Stufat de iepure :)

  Ingrediente:
  -2 kg.carne de iepure,
  -100 ml. vin,
  -2 linguri pasta de tomate,
  -10 fire ceapa verde,
  -10 fire usturoi verde,
  -sare dupa gust,
  -1 lingurita piper boabe,
  - foi de dafin,
  -1 lingurita de chili piper de cayenne,
  -50 ml.ulei.
  Mod de preparare:
  -Se pune intr-un vas vinul,condimentele,sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat.Dupa circa 12 ore se prajeste carnea in ulei incins,se scoate si se aseaza pe un platou.
  -Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii.
  -Intr-un vas mai mare se pune pasta de tomate,circa 500 ml.apa si se omogenizeaza,peste compozitie se adauga carnea si ceapa,se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava,se orneaza cu felii de rosii si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora.Cand zeama a scazut este semn ca stufatul nostru este gata.Se serveste cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta dragilor!









Un comentariu: