miercuri, 31 mai 2017
Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!
Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!
Ingrediente pentru friptura:
-6 bucati de carne de curcan,
-1 cub de unt,
-1 punga maggi ideea zilei pui fraged cu usturoi,
-1 fir de ceapa verde,
-1 fir de usturoi verde,
-100 ml.vin.
Ingrediente pentru garnitura de mazare:
-700 gr. de mazare.
-2 fire de ceapa verde,
-1 cub unt,
-sare dupa gust.
Mod de preparare pentru friptura:
-Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas.Se adauga peste ea ceapa si usturoiul tocat,condimentele,vin si unt.Se omogenizeaza totul,se pune in punga magica,se leaga punga la gura si se pune in tava,se fac cateva gauri in punga cu o scobitoare si se lasa in cuptor,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand carnea este facuta se rupe punga deasupra si se mai lasa pret de cateva minute,apoi se opreste focul.
Mod de preparare pentru garnitura:
-Se toaca ceapa verde,se pune in tigaie cu unt si se lasa la foc potrivit sa se patrunda bine dupa care se adauga mazare,sare dupa gust si se fierbe la foc mic cu capac sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Se mai poate adauga si o canita de apa daca mazarea este prea dura.Cand zeama a scazut este semn ca mazarea s-a facut si se serveste alaturi de friptura.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
WOW! Arata extraordinar de bine!
RăspundețiȘtergereSi eu, care ador mazarea!!!
Am sa incerc si eu reteta ta! Multumesc pentru sfaturi! :*
Nu stiu ce metoda sa aplic atunci cand ajung pe site-ul tau. Cred ca si arhiplina de satula sa fiu si tot as saliva si daca le-as avea in fata m-as infrupta in preparatele tale culinare. Te admir. Eu nu mai am rabdare nici sa toc un patrunjel la ciorba, bine ca gateste mama de obicei :))
RăspundețiȘtergereCe reteta minunata! Eu nu prea gatesc curcan, dar acum ma duc sa cumpar si sa-ti folosesc reteta.
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Imi place mazarea, dupa curcan nu ma omor dar o sa-l inlocuiesc cu pui.
RăspundețiȘtergereWow, arata foarte bine, mi-ai facut pofta. :) Si zic asta in ciuda faptului ca nu prea ma mai omor dupa mazare in ultima vreme.
RăspundețiȘtergereWoww...ce bine arata! Am o pulpa de curcan, si nu stiam ce sa fac cu ea...Acum stiu!
RăspundețiȘtergereAm vazut si pe facebook-ul dvs aceasta postare si mi-a atras instantaneu atentia. Arata extrem de bine! Sunteti o adevarata gospodina priceputa.
RăspundețiȘtergerearata super cu siguranta e foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereyamii ce bine arata, o sa fac si eu curand , chiar n-am mai facut de mult mazare si ar cam fi cazul
RăspundețiȘtergereEste o reteta delicioasa si sanatoasa, numai bune de facut cu mazare proaspata.
RăspundețiȘtergereAm inceput sa iubesc mazarea. Cel mai des o consum in piure. Piureul de mazare este gustos si dulce. Combinatia asta suna delicios si este o mancare sanatoasa
RăspundețiȘtergereMereu intru cu drag sa vad ce bunatati ai mai facut, azi gatesc si eu mazare <3
RăspundețiȘtergereSuper gustoasa aceasta reteta!
RăspundețiȘtergere