miercuri, 31 mai 2017

Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!



   Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!

   Ingrediente pentru friptura:
   -6 bucati de carne de curcan,
   -1 cub de unt,
   -1 punga maggi ideea zilei pui fraged cu usturoi,
   -1 fir de ceapa verde,
   -1 fir de usturoi verde,
   -100 ml.vin.
   Ingrediente pentru garnitura de mazare:
   -700 gr. de mazare.
   -2 fire de ceapa verde,
   -1 cub unt,
   -sare dupa gust.
   Mod de preparare pentru friptura:
   -Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas.Se adauga peste ea ceapa si usturoiul tocat,condimentele,vin si unt.Se omogenizeaza totul,se pune in punga magica,se leaga punga la gura si se pune  in tava,se fac cateva gauri in punga cu o scobitoare si se lasa in cuptor,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand carnea este facuta se rupe punga deasupra si se mai lasa pret de cateva minute,apoi se opreste focul.
  Mod de preparare pentru garnitura:
  -Se toaca ceapa verde,se pune in tigaie cu unt si se lasa la foc potrivit sa se patrunda bine dupa care se adauga mazare,sare dupa gust si se fierbe la foc mic cu capac sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Se mai poate adauga si o canita de apa daca mazarea este prea dura.Cand zeama a scazut este semn ca mazarea s-a facut si se serveste alaturi de friptura.Sa aveti pofta dragilor!













 

13 comentarii:

  1. WOW! Arata extraordinar de bine!
    Si eu, care ador mazarea!!!
    Am sa incerc si eu reteta ta! Multumesc pentru sfaturi! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce metoda sa aplic atunci cand ajung pe site-ul tau. Cred ca si arhiplina de satula sa fiu si tot as saliva si daca le-as avea in fata m-as infrupta in preparatele tale culinare. Te admir. Eu nu mai am rabdare nici sa toc un patrunjel la ciorba, bine ca gateste mama de obicei :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce reteta minunata! Eu nu prea gatesc curcan, dar acum ma duc sa cumpar si sa-ti folosesc reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Imi place mazarea, dupa curcan nu ma omor dar o sa-l inlocuiesc cu pui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, arata foarte bine, mi-ai facut pofta. :) Si zic asta in ciuda faptului ca nu prea ma mai omor dupa mazare in ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere
  6. Woww...ce bine arata! Am o pulpa de curcan, si nu stiam ce sa fac cu ea...Acum stiu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut si pe facebook-ul dvs aceasta postare si mi-a atras instantaneu atentia. Arata extrem de bine! Sunteti o adevarata gospodina priceputa.

    RăspundețiȘtergere
  8. DUMITRASCU LACRAMIOARA2 iunie 2017 la 21:28

    arata super cu siguranta e foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. yamii ce bine arata, o sa fac si eu curand , chiar n-am mai facut de mult mazare si ar cam fi cazul

    RăspundețiȘtergere
  10. Este o reteta delicioasa si sanatoasa, numai bune de facut cu mazare proaspata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am inceput sa iubesc mazarea. Cel mai des o consum in piure. Piureul de mazare este gustos si dulce. Combinatia asta suna delicios si este o mancare sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  12. Mereu intru cu drag sa vad ce bunatati ai mai facut, azi gatesc si eu mazare <3

    RăspundețiȘtergere