miercuri, 24 mai 2017
Bors de rata
Bors de rata:)
Ingrediente:
-1 rata gotica,
- bors acru,
-5 oua,
-200 gr.gris de grau,
-1 legatura de leustean,
-1 morcov,
-1 legatura ceapa verde,
-1 fir de usturoi verde,
-sare dupa gust,
-1 lingura pasta de tomate.
Mod de preparare:
-Se portioneaza rata si pune la fiert cu apa si putina sare.Se adauga peste ea morcovul taiat rondele,ceapa,usturoiul tocat si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand carnea este se desprinde de pe os se da focul la mic si se pun se galuste facute din gris,oua si putina grasime de rata luata direct din oala.Se lasa sa fiarba la foc mic,pana cand galustele devin moi si pufoase.Se adauga bors dupa gust,pasta de tomate si se mai trag cateva clocote,dupa care se opreste focul si se adauga leustean tocat.Se serveste cu mamaliguta si sub mamaliguta este branza de lapte cum i-a placut sa zica celui ce mi-a vandut branza.Branza este de capra,de la munte din zona manastirii Doroteea.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu