joi, 9 iunie 2016

Ciorba de manatarci:)




  Ciorba de manatarci:)

  Ingrediente:
  -1 castron mare de hulughite,proaspete culese de mine din padure,
  -1 ceapa uscata,
  -1 radacina de pastarnac,
  -1 morcov,
  -1 gogosar,
  -3 oua,
  -400 gr.smantana,
  - 300-400 ml. bors acru,
  -3-4 catei de usturoi,
  -3-4 linguri ulei,
  -cateva fire de patrunjel,
  -sare dupa gust.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa este translucida se adauga morcovul tocat,pastarnacul tocat,gogosarul tait marunut si hulughitele,cele mici intregi si cele mai mari taiate in doua.Se undesc pret de cateva minute,asa cam cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se toarna intr-o oala in care fierbe apa si se lasa pe foc pana cand legumele sunt fierte.Se adauga bors acru si sare dupa gust si se trag doua,trei clocote,apoi se opreste focul.
  -Intr-un castron se prepara mujdeiul de usturoi,peste el se adauga ouale,smantana si se omogenizeaza bine.Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana,se amesteca usor si se toarna in oala cu ciorba.Se mai adauga si cateva fire de patrunjel proaspat.Sa aveti pofta dragilor!





5 comentarii:

  1. si mie imi place ciorba cu ciuperci sau cu bureti. Mamaie din Ph face o ciorba senzationala, doar ca aici in zona nu se foloseste smantana.
    Bine, mie imi place aproape orice ciorbita cu smantana, dar reteta asta nu am incercat-o.
    La cum arata sigur o voi incerca! :) Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. secretul la aceste ciorba,este sa nu fierbi intaii ciupercile,ci sa le undesti cu legumele,asa isi pastraza culoarea lor frumoasa:)

      Ștergere
  2. UN RASFAT SI MULTAAAA SMANTANA! PREGATIM LINURA CEA MARE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumitrascu Lacramioara7 iulie 2016 la 06:52

    bun,bun,bun delicios!arata super!

    RăspundețiȘtergere