joi, 9 iunie 2016

Gratar din hulughite si ceafa de porc:)



   Gratar din hulughite si ceafa de porc:)

   Ingrediente:
   -1 kg.hulughite proaspete,culese din padure,
   -1 kg.ceafa de porc,
   -1 lingura amestec,condimente pentru pizza,
   -1 lingura boabe coriandru,
   -mustar,
   -sare,
   -boabe de mazare,proaspete culese din gradina proprie.

   Mod de preparare:
  -Se curata hulughitele,se spala si se pun pe o tabla,gratar,la copt si se presoara putina sare peste ele.Din cand in cand se mai intorc pe o parte si pe alta.
  -Se taie bucata de carne in felii nu prea groase,nu prea subtiri si se pun intr-un vas.Peste carne se adauga amestec de condimente pentru pizza(o adevarata explozie de arome,acest amestec),se adauga sare dupa gust,boabe de coriandru,se amesteca si se pun bucatile de carne pe gratar,la foc potrivit.Se servesc cand sunt gata cu mustar,legume crude si ce mai doreste fiecare.Sa aveti pofta dragilor!






 

34 de comentarii:

  1. Ciupercile sunt preferatele mele.
    O intrebare am: hulubitele astea sunt de fapt painea padurii?
    Seamana cu ce stiu eu ca imi arata tataie ca ar fi painea padurii (la noi in Prahova).
    Nu mai tin minte daca la bunicii de la Suceava am mancat asa ceva... de fapt cei de la Sv erau fosrte precauti cand venea vorba de ciuperci pt ca nici nu cunosteau bine, spre deosebire de bunicul din PH care stia toate ciupercile, fiind crescut la padure.
    Oricum ar fi sunt minunate, mai ales pe gratar. Tataie din Ph, manca painea padurii si cruda, dar mie nu-mi placea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu as sti s aiti raspund,la mine in zona Moldovei,as li se zice hulughite si sunt de multe culori,de la verde deschis,spre inchis,la un roz,pana spre rosu,Cred ca tataie manca ciuperci crude,cei care se numesc la mine-hribi,dar si astea sunt tare bune crude.Trebuie insa sa iti placa.
      Eu iti zic ca nu cumpar,daca le culeg eu cu mana mea,le mananc,daca nu,nu:)
      Si cum am avut parte de ploi,avem de unde sa culegem.Multumesc Doamne de asa vreme!

      Ștergere
    2. La hribi le zicea "mitărci" sau în unele zone "minătărci".
      De mai multe culori ar fi roşiorii, vineciorii.
      Pâinea pădurii ştiu că e mai cărnoasă ca textura, cred ca de fapt tot hrib e şi asta doar că fiind mai multe feluri, oamenii le diferenţiază prin anumiţi termeni regionali... :)
      Mai sunt gălbiorii pe care îi cunosc şi eu bine şi nu îi confund.
      Iar din perioada asta încep să apară bureţii lăptoşi care se murează în oţet.
      Ce ti-e si cu regionalismele astea. Cand a venit al meu prima data la Suceava, i-am zis sa aduca "pepeni" din gradina. Sa il fi vazut cum cauta pepenii... apoi i-am zic ca nu vreau harbuz, ci castraveti! :))
      De barabule stia, dar l-am bagat in ceata cand i-am spus ca vreau salata de curechi! :D

      Ștergere
    3. la mine,manatarcile sunt altceva,sunt aceile ciuperci ca panitele,am pus poza la acesta reteta,ciorba de manatarci,daca vrei sa le vezi.Hribii sunt ciuperci cu codita dura,mai groasa jos si mai subtire sus,spre palarie si da au diferite nuante,de la galben pana la rosu si asea sunt de mai multe feluri,de la padurile de brazi,de la padurile de fagi,sunt cu totul diferite.Am avut dar nu am facut poze.Sper sa ploua si voi face poze si iti voi arata.Pana atunci iti multumesc din inima de vizita!

      Ștergere
    4. buretii laptosi sunt iutari si se pun la otet,dar eu ii curat si ii amestec cu ceilalti si iese o mancare super!

      Ștergere
    5. eu am locuit o vreme la Aiud si la pepeni verzi ziceam harbuji,la pepeni galbeni,ziceam samuji,si la cartofi,ziceam barabule :))

      Ștergere
  2. Sunt invidioasa pe aceasta mancare bio! Peste tot: culese de mine din padure , sau din gradina mea! Daca mai punem maiestria la pachet cu dragoastea cu care gatesti,ne dam seama ca trebujie sa ne incolonam si sa facem coada la usa bucatarie tale :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata hulughite, par apetisante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nemeth Carmen7 iulie 2016, 04:21

    Vin la masa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult imi plac ciupercile!esti o norocoasa Brandusa sa le ai "langa casă"!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mult imi plac ciupercile!esti o norocoasa Brandusa sa le ai "langa casă"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ai facut pofta de un gratar!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce delicios arata, ador ciupercile deci sigur este yammy

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. arată super apetisant 👍👍👍👍
    nu știu ce sunt bulinutele :( dar nu merge sa folosești orice fel de ciuperci ;)
    știu cum este să folosești legume si zarzavaturi proaspete din propria grădină ;) un deliciu 👍👍👍
    spor la gătit,faci rețete la care nu reziști doar să privești, am gura plina de apă :)))
    Felicitări!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dumitrascu Lacramioara7 iulie 2016, 06:41

    ooo...foarte bun....mai sunt??!!!vin si eu !..

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravoo,bun si sanatos!Viorica Apostol

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunat! Imi plac ciupercile de padure, dar la mine nu mai are cine sa mi le culeaga, s-au dus si mama si bunicii, si matusile care cunosteau ciupercile. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar trebui sa incepeti sa mergeti prin paduri,sa fiti dvs.,cea care le veti da nepotilor ciupercute,cum faceau parintii si bunicii.Daca acum inima va este franta,lasati-o sa planga,sa se racoreasca si mai apoi faceti ce facea mama dvs.,asa o veti simti mereu aproape,mergeti pe urma pasilor ei si ea va fi pe urma pasilor dvs.!

      Ștergere
  14. Nu stiam ce sunt hulughitele. Mi-ai adus aminte de perioada cand eram copil si mergeam in padurea din apropierea satului si culegeam ciuperci fel de fel dar aveam niste prieteni de familie, amandoi erau ingineri silvici si le cunosteau foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bine arata, imi plac tare mult ciupercile <3

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata super.N-am mancat niciodata hulughite.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nici nu stiam ce sunt alea pana cand nu am citit la tine pe blog. Arata foarte bine si suna la fel de bine. Mi-ai facut pofta, vreau sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hulughitele sunt ciuperci de padure,colorate,roziu spre rosu,verzui spre verde,maronii si sunt un adevarat deliciu.

      Ștergere
  18. Catalina Sora9 iulie 2016, 00:37

    arata foarte bine.Mie imi plc mult ciupercile dar de hulughite nu am auzit pana acum o luna

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata super gustoase. Cred ca a fost si tare bun! :D

    RăspundețiȘtergere