joi, 9 iunie 2016
Gratar din hulughite si ceafa de porc:)
Gratar din hulughite si ceafa de porc:)
Ingrediente:
-1 kg.hulughite proaspete,culese din padure,
-1 kg.ceafa de porc,
-1 lingura amestec,condimente pentru pizza,
-1 lingura boabe coriandru,
-mustar,
-sare,
-boabe de mazare,proaspete culese din gradina proprie.
Mod de preparare:
-Se curata hulughitele,se spala si se pun pe o tabla,gratar,la copt si se presoara putina sare peste ele.Din cand in cand se mai intorc pe o parte si pe alta.
-Se taie bucata de carne in felii nu prea groase,nu prea subtiri si se pun intr-un vas.Peste carne se adauga amestec de condimente pentru pizza(o adevarata explozie de arome,acest amestec),se adauga sare dupa gust,boabe de coriandru,se amesteca si se pun bucatile de carne pe gratar,la foc potrivit.Se servesc cand sunt gata cu mustar,legume crude si ce mai doreste fiecare.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ciupercile sunt preferatele mele.
RăspundețiȘtergereO intrebare am: hulubitele astea sunt de fapt painea padurii?
Seamana cu ce stiu eu ca imi arata tataie ca ar fi painea padurii (la noi in Prahova).
Nu mai tin minte daca la bunicii de la Suceava am mancat asa ceva... de fapt cei de la Sv erau fosrte precauti cand venea vorba de ciuperci pt ca nici nu cunosteau bine, spre deosebire de bunicul din PH care stia toate ciupercile, fiind crescut la padure.
Oricum ar fi sunt minunate, mai ales pe gratar. Tataie din Ph, manca painea padurii si cruda, dar mie nu-mi placea.
nu as sti s aiti raspund,la mine in zona Moldovei,as li se zice hulughite si sunt de multe culori,de la verde deschis,spre inchis,la un roz,pana spre rosu,Cred ca tataie manca ciuperci crude,cei care se numesc la mine-hribi,dar si astea sunt tare bune crude.Trebuie insa sa iti placa.
ȘtergereEu iti zic ca nu cumpar,daca le culeg eu cu mana mea,le mananc,daca nu,nu:)
Si cum am avut parte de ploi,avem de unde sa culegem.Multumesc Doamne de asa vreme!
La hribi le zicea "mitărci" sau în unele zone "minătărci".
ȘtergereDe mai multe culori ar fi roşiorii, vineciorii.
Pâinea pădurii ştiu că e mai cărnoasă ca textura, cred ca de fapt tot hrib e şi asta doar că fiind mai multe feluri, oamenii le diferenţiază prin anumiţi termeni regionali... :)
Mai sunt gălbiorii pe care îi cunosc şi eu bine şi nu îi confund.
Iar din perioada asta încep să apară bureţii lăptoşi care se murează în oţet.
Ce ti-e si cu regionalismele astea. Cand a venit al meu prima data la Suceava, i-am zis sa aduca "pepeni" din gradina. Sa il fi vazut cum cauta pepenii... apoi i-am zic ca nu vreau harbuz, ci castraveti! :))
De barabule stia, dar l-am bagat in ceata cand i-am spus ca vreau salata de curechi! :D
la mine,manatarcile sunt altceva,sunt aceile ciuperci ca panitele,am pus poza la acesta reteta,ciorba de manatarci,daca vrei sa le vezi.Hribii sunt ciuperci cu codita dura,mai groasa jos si mai subtire sus,spre palarie si da au diferite nuante,de la galben pana la rosu si asea sunt de mai multe feluri,de la padurile de brazi,de la padurile de fagi,sunt cu totul diferite.Am avut dar nu am facut poze.Sper sa ploua si voi face poze si iti voi arata.Pana atunci iti multumesc din inima de vizita!
Ștergereburetii laptosi sunt iutari si se pun la otet,dar eu ii curat si ii amestec cu ceilalti si iese o mancare super!
Ștergereeu am locuit o vreme la Aiud si la pepeni verzi ziceam harbuji,la pepeni galbeni,ziceam samuji,si la cartofi,ziceam barabule :))
Ștergereun gratarel apetisant
RăspundețiȘtergereSunt invidioasa pe aceasta mancare bio! Peste tot: culese de mine din padure , sau din gradina mea! Daca mai punem maiestria la pachet cu dragoastea cu care gatesti,ne dam seama ca trebujie sa ne incolonam si sa facem coada la usa bucatarie tale :))))
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata hulughite, par apetisante.
RăspundețiȘtergereVin la masa !
RăspundețiȘtergereCe mult imi plac ciupercile!esti o norocoasa Brandusa sa le ai "langa casă"!
RăspundețiȘtergereCe mult imi plac ciupercile!esti o norocoasa Brandusa sa le ai "langa casă"!
RăspundețiȘtergereArata super ��
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta de un gratar!
RăspundețiȘtergereArată grozav !
RăspundețiȘtergereArată grozav !
RăspundețiȘtergereCe delicios arata, ador ciupercile deci sigur este yammy
RăspundețiȘtergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereVreau si euuuuu!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerearată super apetisant 👍👍👍👍
RăspundețiȘtergerenu știu ce sunt bulinutele :( dar nu merge sa folosești orice fel de ciuperci ;)
știu cum este să folosești legume si zarzavaturi proaspete din propria grădină ;) un deliciu 👍👍👍
spor la gătit,faci rețete la care nu reziști doar să privești, am gura plina de apă :)))
Felicitări!!!!
ooo...foarte bun....mai sunt??!!!vin si eu !..
RăspundețiȘtergereBravoo,bun si sanatos!Viorica Apostol
RăspundețiȘtergereMinunat! Imi plac ciupercile de padure, dar la mine nu mai are cine sa mi le culeaga, s-au dus si mama si bunicii, si matusile care cunosteau ciupercile. :(
RăspundețiȘtergerear trebui sa incepeti sa mergeti prin paduri,sa fiti dvs.,cea care le veti da nepotilor ciupercute,cum faceau parintii si bunicii.Daca acum inima va este franta,lasati-o sa planga,sa se racoreasca si mai apoi faceti ce facea mama dvs.,asa o veti simti mereu aproape,mergeti pe urma pasilor ei si ea va fi pe urma pasilor dvs.!
ȘtergereNu stiam ce sunt hulughitele. Mi-ai adus aminte de perioada cand eram copil si mergeam in padurea din apropierea satului si culegeam ciuperci fel de fel dar aveam niste prieteni de familie, amandoi erau ingineri silvici si le cunosteau foarte bine
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata, imi plac tare mult ciupercile <3
RăspundețiȘtergereArata super.N-am mancat niciodata hulughite.
RăspundețiȘtergereEu nici nu stiam ce sunt alea pana cand nu am citit la tine pe blog. Arata foarte bine si suna la fel de bine. Mi-ai facut pofta, vreau sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergerehulughitele sunt ciuperci de padure,colorate,roziu spre rosu,verzui spre verde,maronii si sunt un adevarat deliciu.
Ștergerearata foarte bine.Mie imi plc mult ciupercile dar de hulughite nu am auzit pana acum o luna
RăspundețiȘtergereMancarea mea preferata!
RăspundețiȘtergereArata super gustoase. Cred ca a fost si tare bun! :D
RăspundețiȘtergere