miercuri, 15 iunie 2016

Chec cu sticksuri din dovleac



   Chec cu sticksuri din dovleac:)

   Ingrediente:
   -8oua,
   -8 linguri zahar,
   -8 linguri faina de grau,
   -4 linguri ulei,
   -1 praf de copt,
   -2 plicuri zahar vanilat,
   -1 varf de cutit de sare,
   -1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar,
   -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie.

   Mod de preparare:
   -Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec.
   -Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa,se adauga zaharul vanilat,zaharul si se continua mixarea,pret de cateva minute,apoi se opreste mixarea.
   -Intr-un castronel se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor,dupa care se adauga,putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.
   -Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt,se omogenizeaza,se presoara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea,incet cu aceiasi spatula,pana la incorporarea foarte bine a toate ingredintele.
  -Intr-o tava rotunda se aseaza hartie de copt,pe mijlocul tavii se aseaza o cutie de tabla de la un compot,cutie care a fost imbracata in hartie de copt,se aseaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,pe margini si se toarna compozitia in tava.Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava,prin interior si pe langa cutie,pana se termina,apoi se da tava la cuptorul incalzit,pentru circa o ora.Se taie cand se raceste.Sa aveti pofta dragilor!










  

2 comentarii:

  1. Ingenioasa treba cu acea cutie! Merita incercata. Cat despre dovleci... sunt preferatii mei!

    RăspundețiȘtergere
  2. DUMITRASCU LACRAMIOARA21 octombrie 2016 la 23:31

    arata super!multumim de reteta!o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere