luni, 5 octombrie 2020

Tocana de legume-reteta de post!

 

  Tocana de legume-reteta de post!

  Ingrediente:

  -10 kg.mix de gogosari,ardei galbeni;ardei kapia;

  -3 kg.ceapa;

  -4 kg.morcovi;

  -3 kg.vinete;

  -2 litri ulei;

  -8 linguri mari de sare;

  -600 gr.orez;

  -2 cutii mari sultan pasta tomate;

  -10 frunze de dafin;

  -1 lingura mare piper boabe.

  Mod de preparare:

  -Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs. 

  -Se curata ceapa,se toaca julien si se pune intr-un ceaun mare,in cazul meu de 30 litri ,se adauga uleiul si se lasa la prajit.Se prajeste pana devine translucida.

  -Se curata morcovul si se da prin razatoare,dupa care se adauga peste ceapa prajita.Se fierbe morcovul pana cand se patrunde bine.

  -Se curata mixul de gogosari,ardei si ardei kapia,se toaca si se adauga peste compozitia din ceaun.Se amesteca mereu sa se fiarba si mixul.

  - intr-o cratita se pune 1 litru de apa,orezul si se lasa pe plita la foc mic sa se fiarba,din cand in cand se mai amesteca cu paleta de lemn.Cand orezul este facut in proportie de 80% se toarna in ceaun peste compozitie.

  -Se adauga sare,condimente(piper,foi de dafin) si se fierbe pana apare picaturi de ulei pe marginea tocanei.Atunci este semn ca surplusul de lichid s-a evaporat si tocana este gata.

  -Se da ceaunul deoparte si se pune tocana in borcane,se pun capacele si se dau la cuptor pentru circa 20 minute sa se sterilizeze,se opreste focul si se lasa in cuptor pana la racirea completa,dupa care se pun in camara.

  A iesit un deliciu de la care cu greu te poti abtine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!













  

   


Un comentariu: