Tort cu mere!
Ingrediente:
-7 mere acrute;
-5 oua;
-200 gr.zahar+5 linguri zahar;
-5 linguri faina de grau;
-1 esenta de rom;
-1 plic praf de copt;
-1 plic zahar vanilat cu scortisoara;
-5 linguri ulei;
-75 gr.unt grasime 80%;
-14 boabe struguri negri;
-1 plic zahar vanilat bourbon;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
-Se curata merele de coaja si de cotoare.In fiecare mar se introduce cate o boaba de strugure pe partea care se aseaza in tava si se aseaza merele intr-o tava antiaderenta,se presoara plicul de zahar cu scortioara in mijlocul merelor,se pun bucatele de unt,apoi se pune cate o boaba de strugure peste unt.Se toarna o cana de zahar peste mere si se da tava la cuptor pana cand zaharul isi schimba culoare,devenind maroniu.
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la viteza mare cu 5 linguri de zahar,pana devin o pasta densa.Galbenusurile se pun cu putina sare si cele 5 linguri de ulei si se mixeaza separat.Cand albusurile sunt gata se unesc cu galbenusurile si cu o spatula se amesteca usor de sus in jos.Se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si se continua omogenizarea.Cand merele sunt patrunse se toarna compozitia peste mere si se agita putin tava sa patrunda compozitia peste tot si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa 30 minute.Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca,se pune un platou peste tort si se rastoarna tortul pe platou,se pudreaza cu zahar vanilat bourbon,pentru un plus de savoare,nu mai era necesar sa fie ornat cu frisca la ce bunatate a iesit.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu