Prajitura cu struguri!
Ingrediente:
-1 strugure de masa negru;
-1 strugure de masa alb;
-6 oua;
-10 linguri zahar;
-6 linguri ulei;
-1 plic praf de copt;
-1 plic zahar vanilat bourbon;
-1 sticluta de esenta de vanilie;
-1 praf de sare;
-6 linguri faina de grau;
-100 gr.unt,grasime 80%.
Mod de preparare:
-Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se pun la robot cu un praf de sare si se mixeaza pana devin spuma.Galbenusurile se pun cu 6 linguri de zahar si se mixeaza pana devin pasta densa.
-Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule se incorporeaza usor de sus in jos.Se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,putin cate putin si se continua amestecarea.Dupa incorporarea fainii se adauga uleiul putin cate putin si esenta de vanilie.Se omogenizeaza compozitia.
Intr-o tava se pun 4 linguri de zahar,100 gr.unt si se lasa la fiert pana se topeste zaharul si untul,apoi se adauga boabele de la strugurele negru si se prajesc pana cand boabele crapa.Se opreste focul si se toarna compozitia in tava,se adauaga peste compozitie boabe de strugure alb,se da cu tava de aragaz de cateva ori sa patrunda compozitia printre boabele de struguri dupa care se da la cuptorul incalzit pentru circa 30 minute la foc mediu sau pana cand este coapta prajitura.Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca este coapta prajitura.Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca,apoi se pune peste tava un platou si se rastoarna in platou.Se stropeste cu zahar vanilat bourbon si se portioneaza.Sa aveti pofta si la pofta la un deliciu al toamnei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu