Tarta cu dovleac!
Ingrediente pentru aluat:
-600 gr.faina de grau;
-3 oua;
-1 plic praf de copt;
-100 ml.lapte dulce;
-1 praf de sare;
-250 gr.unt cu grasime 80%
-1 plic zahar vanilat bourbon.
-100 gr.zahar brun.
Ingrediente pentru umplutura:
-1 dovleac,circa 2 kg.;
-200 gr.zahar brun;
-1 esenta de rom.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,se adauga laptele dulce,2 oua,untul la temeratura camerei,zahar brun,putina sare,praful de copt,zaharul bourbon si se framanta aluatul foarte bine,pana se incorporeaza bine toate ingredientele,apoi se pune in frigider la rece.
Mod de preparare pentru umplutura:
-Se taie dovleacul in doua,se pune in fiecare bucata cate 1 lingura de zahar brun,se pune hartie de copt in tava si se pun bucatile de dovleac in tava si se coc la foc potrivit pana cand dovleacul este bine patruns.Se ia cu lingura miezul de la dovleac si se pune intr-un bol,se adauga esenta de rom,restul de zahar brun si se mixeaza pana devine pasta.
Mod de preparare pentru tarta:
-Se ia cam 60% din aluat si se intinde pe masa de lucru,apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt,se toarna compozitia de dovleac si se intinde uniform peste aluat.
-Se intinde pe masa de lucru aluatul ramas,se taie foi grosute de cam 1 cm.latime si se orneaza tarta dupa preferinte,se unge aluatul cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 40 minute sau pana cand se rumeneste.Cand se scoate tava din cuptor se presoara cu un plic de zahar bourbon,se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca nu va place dovleacul,va invit la Daniel la masa,el ne incanta mereu cu un meniu complet.
Merge la fix la meniul meu in care n-aveam deloc ceva dulce :)
RăspundețiȘtergere