sâmbătă, 23 iunie 2018

Inghetata cu cirese amare



  Inghetata cu cirese amare:)

  Ingrediente:
  -1 kg.cirese amare fara samburi,
  -5 linguri zahar,
  -1 esenta de rom,
  - 1 l.frisca lichida.
  Mod de preparare:
  -Se scot samburii de la cirese,se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte.
  -Se mixeaza frisca lichida pret de cateva minute,cam cat sa devina o crema densa.
  -Se mixeaza 3/4 din cantitatea de cirese impreuna cu esenta de rom si peste ciresele mixate se adauga frisca,se omogenizeaza compozitia cu o spatula de sus in jos pana la omogenizarea completa si se da bolul la congelator pentru circa doua ore.Se scoate bolul si se amesteca compozitia pentru a nu se forma aschii de gheata.Se poate amesteca  din cand in cand ,macar pana la inghetarea completa.Se serveste alaturi de ciresele ramase cu putin sirop de la cirese.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Inghetata este amaruie cu gust de rom si este foarte buna.










2 comentarii: