miercuri, 4 octombrie 2017

Gogosari si conopida la otet



  Gogosari si conopida la otet:)

  Ingrediente:
  -12 kg.gogosari rosii si frumosi,
  -4 kg.conopida,mare si frumoasa,
  -1 l.otet,
  -2 l.apa,
  -3 linguri sare,
  -6 linguri zahar,
  -foi de dafin,
  -1 lingura piper boabe,
  -100 gr.boabe mustar,
  -1 radacina telina,
  -1 legatura de hrean.
  Mod de preparare:
  -Se taie gogosarii in jumatati,se scot semintele si cotoarele,se clatesc si se pun la scurs,apoi se taie in felii cam de 1-2 cm.
  -Se rup buchetele mici de conopida,se clatesc si se pun la scurs.
  -Se pune intr-un vas mare otetul,apa,sare,zahar,.foi de dafin,piper boabe,boabe de mustar,bucati de telina,bucati de hrean si se fierb pana dau in clocot,se da focul la mic se pe pun bucatile de gogosari,se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devin elastice,apoi se scot intr-un vas mare.Se adauga apoi buchetelele de conopida,se amesteca usor pret de cateva minute si se scot in vasul in care s-au scos gogosarii,se amesteca si se pun in borcane,se apasa bine sa intre cat mai multa cantitate de legume.La final se toarna lichidul ramas,se capseaza si se pun borcanele sub paturi pana cand se racesc,apoi se dau la beci sau camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!








14 comentarii:

  1. Eu nu am răbdare să pun murături pe iarnă, dar îmi plac mult. Mi-am propus sa pun si eu pe iarna, insa timpul nu mi-a permis! Poate pe viitor.
    Vă apreciez pe cele care puneți pe iarnă, gospodine harnice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu ai retete minunate pe blog. Eu nu pot sa tin muraturi in camara pentru ca este foarte cald, asa ca le cumpar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-am pus si eu niste conopida si un borcan mare de castraveti la otet. e prima mea incercare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiam ca se combina in acest fel, mamii pune gogosari simpli si conopida impreuna cu varza si sfecla. Imi plac maxim, in aceasta combinatie nu stiu ce gust ar avea, dar banuiesc ca mi-ar place.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te-ai pregatit serios de toamna! Tare harnicuta! Cat de bine arata! Si eu prefer sa pus eu singura la borcan gogosarii &conopida, decat s le cumpar din market. Sunt foarte bune :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Am pus si eu intr-un an conopida la murat, simpla, dar parca iese mai buna daca e pusa alaturi de gogosari. Arata foarte colorat si nu ma indoiesc ca e delicios :)
    Paula Sosoi

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place foarte mult aceasta reteta si mama mea o pregateste in fiecare iarna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru reteta, ca intotdeauna la tine gasesc cele mai bune retete.

    RăspundețiȘtergere
  9. Varianta cu telina nu am incercat-o pana acum, dar inca mai am timp sa fac o portie si asa in toamna aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pofta mi-ai facut, acum sa vad ce reusesc sa pun si eu pentru iarna.

    RăspundețiȘtergere
  11. De conopida murata nu ma pot satura niciodata. Acum ca ai scris reteta, cred ca o sa bag si eu pentru la iarna :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am pus si eu gogosarii dupa reteta ta! Sigur o sa am cele mai bune muraturi!

    RăspundețiȘtergere
  13. O sa incerc si eu reteta, imi place combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  14. N-am pus niciodata gogosari. Am lasat-o pe mama la capitolul asta pentru ca ma gandeam ca se pun greu. Am sa incerc si eu reteta pentru ca pare usoara

    RăspundețiȘtergere