marți, 10 octombrie 2017
Cheesecake-prajitura cu branza
Cheesecake-prajitura cu branza:)
Cu putin ajutor si cu multa inspiratie, fac si eu primul pas cu Dr.Oetker catre o prajitura apetisanta,usor de pregatit.
Ingrediente:
-1 cutie cheecake,mix pentru prajitura cu branza,
-200 gr.unt,82%,
-4 oua,
-500 gr.branza de vaci,dulce,perlata,pregatita in casa,
-300 gr.chisleac,iaurt pregatit in casa,
-1 para,
-3l.zahar,
-2 linguri fulgi de ciocolata.
Mod de preparare:
-Se pune mixul de aluat intr-un vas,peste el se adauga 100 gr.unt,la temperatura camerei,un ou si se framanta un aluat faramicios,care se pune intr-o tava cu fund detasabil,in care s-a pus hartie de copt.Se preseaza aluatul cu o furculita pana cuprinde fundul tavii si cativa cm. pe margine tavii.
-In bolul de la robot se pune mixul pentru umplutura,3 oua,branza dulce,dar sa stiti ca merge si sarata,gustul este unul absolut fabulos,iaurtul si se mixeaza la viteza 1,pana la omogenizare completa,se adauga,putin cate putin,untul topit si se continua mixarea.apoi se toarna compozitia in tava peste aluat si se da tava la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit.Se verifica daca este copt cu ajutorul unei scobitori,daca scobitoarea nu lasa urme de aluat,este semn ca e gata,se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
-Se taie para in bacatele mici si se pune pe foc cu 100 ml.suc,3 l.zahar si se fierbe pana cand scade lichidul si incepe sa se caramelizeze,dar sa nu se caramelizeze,se toarna compozitia peste prajitura,se pudreaza cu fulgi de ciocolata,se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie.Gustul este absolut bestial si aromele iti gadila papilele cum nici nu gandesti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Oare sunt singura persoana care nu se omoara dupa cheescake? :D
RăspundețiȘtergereArata bine cel pregatit de tine... :D
Imi place cheescake-ul, iar al tau arata minunat :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata, cred ca e delicios. As manca o feliuta, dimineata la cafea. Imi trimiti o felie virtuala?
RăspundețiȘtergereCheesecake cu branza este, mai nou, una din prajiturile mele preferate, am sa incerc si reteta ta, ca eu am avut una care nu mi-a prea placut cum a iesit!
RăspundețiȘtergeresa incerci varianta cu para peste,iese delicioasa!
ȘtergereEu nu am incercat niciodata cheesecake-ul pentru ca, in copilarie, mama imi facea una care nu era deloc pe gustul meu. Poate e timpul sa o incerc pe aceasta, pare realmente delicioasa.
RăspundețiȘtergereNu am mai facut de mult un cheesecake, poate e momentul sa incerc o reteta noua! Multumim! arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereCat de tentant arata! Cheesecake-ul e prajitura mea preferata din toate timpurile. Sper sa am si eu timp sa o fac zilele acestea :)
RăspundețiȘtergereArata apetisant acest cheesecake al tau! Daca mai ai o felie as dori si eu!
RăspundețiȘtergereYami-yami .... multumim pentru reteta Brandusa.
RăspundețiȘtergereArata delicios prajitura ta. Multumesc de reteta!
RăspundețiȘtergereWOW! Arata foarte bine! Felicitari si pentru calitatea fotografiilor pentru fiecare pas al retetei!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!Mi-am notat si eu reteta!
RăspundețiȘtergereNu ma dau in vant dupa cheesecake, dar al tau arata destul de apetisant.
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta... maine fac si eu!
RăspundețiȘtergere