luni, 2 octombrie 2017

Alivanca cu jumari-prajitura copilariei mele



  Alivanca cu jumari-prajitura copilariei mele:)

  Ingrediente pentru branza de vaci:
  -2,5 l lapte dulce.
  Ingrediente pentru alivanca:
  -1 l.chisleac(iaurt de casa),
  -300 gr.malai,
  -400 gr.branza dulce de vaci,
  -500 gr.branza sarata de capra,
  -4 oua,
  -2 l.faina de grau,
  -300 gr.smantana,
  -200 gr.jumari de porc,
  -1 l.rasa de bicarbonat de sodiu.
  Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:
  -Se strecoara laptele si  se pune intr-o oala la prins,se lasa cam doua zile dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou iaurt de casa.
  Mod de preparare pentru alivanca:
  -Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine,se adauga ouale batute,smantana,chisleacul,faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia,mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor.Bicarbonatul are  rolul de a face alivanca frageda si pufoasa,daca este prea mult sau prea putin strica,daca e prea putin nu va fi pufoasa,daca e prea mult nu are gust bun.Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina.Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava.Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Este o prajitura sarata insa tare gustoasa si aromata de la jumari.








12 comentarii:

  1. Cred că această rețetă este pentru soțul meu și pentru cele câteva jumeri rămase prin frigider cu care nu știu ce să fac :D

    RăspundețiȘtergere
  2. DUMITRASCU LACRAMIOARA3 octombrie 2017, 10:18

    DA...BUNA ..MANCAM CAND ERAM COPII FOARTE DELICIOASA!CA LA MAMA ACASA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e delicioasa, eu nu am mancat aceasta prajitura pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este prima data cand citesc despre o astfel de prajitura. Pare interesanta si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Când eram mică și mie îmi plăceau jumările, de prăjitură cu ele nu știam.

    RăspundețiȘtergere
  6. am auzit de alivanca pana acum,dar nu stiam ca se pot pune si jumari. eu, personal, nu ma omor dupa ele, dar pentru Mr. parca ar merge

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi suna cunoscuta denumirea si nu stiam de unde s-o iau. Nu cred sa fi mancat asa ceva prea curand

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am mancat niciodata asa ceva, combinatia e naucitoare cu jumarile, incerc sa-mi imaginez gustul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Jumari si prajitura nu au existat niciodata in aceeasi propozitie, in capul meu. Nu credeam ca e posibil. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Fix la modul ala faceau ai mei branza. Si jumari nu am mai mancat de ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. waw,reteta asta o facea mereu mama cand eram noi mici ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am auzit niciodată de rețeta asta! Nu știu ce gust are dar de arătat, arata grozav!

    RăspundețiȘtergere