duminică, 8 octombrie 2017
Harbuji (pepeni verzi),murati cu friptura de cocos de tara!
Harbuji (pepeni verzi),murati cu friptura de cocos de tara!
Ingrediente pentru muraturi :
-harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei,
-castraveti,
-gogonele,
-radacini de hrean,
-radacini de telina,
-tufe de marar,
-morcovi,
-frunze de telina,
-mere,
-sare-1 l.sare/1 l.apa,
-zahar-2 l.zahar/1 l apa,
-frunze de telina,
-crengute de stejar.
Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
-1 cocos de tara,mare si frumos,
-300 ml.must din struguri albi,
-1 lingurita sare,
-1 lingura condimente carne de pui,
-2 linguri de bulion de gogosari.
Ingrediente pentru mamaliguta:
-1 l apa,
-1 ligurita sare,
-200 gr.malai.
Mod de preparare pentru harbuji murati:
-Se aseaza la fundul butoiului un strat de radaini de hrean,tufe marar,crengute de stejar,radacini de telina,se adauga cate un strat de harbuji,unul de mere,unul de morcovi,unul de gogonele,unul de castraveti si iarasi ,hrean,telina,marar,stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate,pana cand ajungem la marginea butoiului.Peste legume se pune un strat de marar,unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina.Se pune in apa sare,zahar,se amesteca pana la topiere si se adauga peste legume,se pune un capac si din cand in cand sa face pitrocirea.Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe captaul lasat afara se introduce aer prin suflare.Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi.Mi se pare cam greoaie aceasta activitate,cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla.Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.
Mod de preparare pentru friptura de cocos:
-Se pune cocosul bucati intr-un vas,se adauga bulionul de gogosari,sare,condimente,must si se lasa peste noapte,apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Mod de preparare pentru mamaliguta:
-Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul),sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Explicatie:
-harbuji-pepeni verzi,
-culisar-facalet,melesteu,
-pitrocire-aerisirea lichidului din muraturi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Aoleu cum arata! Mi s-a facut si foame uitandu-ma la ingrediente si poze! I need to try this!!!!!!!!!1
RăspundețiȘtergereVaid e mine cum arata si cat de foame m s-a facut ;) Nu am mai mancat de mult harbuji murati, eu personal nu pun ca nu are cine sa ii consume si nici unde sa depozitez dar trebuie macar sa pun cativa pe iarna asta ;)
RăspundețiȘtergerePaula Sosoi
Trebuie sa iti fac o mica marturisire, anul trecut a fost prima data cand am gustat acesti pepeni murati, iti spun sincer ca am pierdut o delicatese in tot acest timp. Merci pentru reteta.
RăspundețiȘtergereVaiii cat de bine arata, sunt o mare mancatoare de muraturi😍😍😍
RăspundețiȘtergereNoi inca nu am pus pepenii la murat. Saptamana viitoare o sa reusim.Ne plac la nebunie!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Nu am mancat pana acum pepene murat.
RăspundețiȘtergereAnul acesta nu am apucat sa pun pepeni la murat. Bine ca mi-ati adus aminte!
RăspundețiȘtergereDe cate ori intru la tine in bucatarie, stiu sigur ca voi visa multa vreme preparatele pe care ni le prezinti
RăspundețiȘtergerePot sa vin la tine sa gust? Sau mai bine... il pun pe-al meu sa faca, ca eu m-am ars la mana si am o scuza pentru statul pe dreapta la gatit :P
RăspundețiȘtergereIn Vatra Dornei, la mama finului nostru am auzit si am mancat prima data pepene murat. Reteta propusa de tine pare interesanta, e de incercat.
RăspundețiȘtergereO reteta perfecta pentru sezonul rece, care ne intremeaza si ne alinta papilele gustative. Imi plac pepenii murati mai mult decat cei cruzi.
RăspundețiȘtergereEu inca n-am reusit sa pun la murat. Poate reusesc saptamana viitoare!
RăspundețiȘtergereNu cred ca am mancat niciodata, dar arata interesant, stiu ca la pepeni in zona in care stau bunicii mei, se spune harbust la pepene.
RăspundețiȘtergereEu sunt lesinata dupa muraturile de genul asta, as manca in nestire. La capitolul pitrocire am lipsuri, uit ca trebuie sa fac aceasta activitate mai des.
RăspundețiȘtergereIar salivez la tine pe blog. Pepenii murati se numara printre preferatii mei si uneori mananc mai mult din ei, decat din felul principal.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata! Si mama pune la murat pepeni!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata. Nu am.mai gustat de mult timp pepene murat. :D
RăspundețiȘtergereMultumim Brandusa ca ne faci pofta :) Din pacate anul asta nu am pus pepeni la murat, asa ca te vizitez :)
RăspundețiȘtergerePepenii murati sut preferatii mei. As manca si goi .... asa de mult imi plac. In combinatie cu friptura, nu mai zic ca sunt foarte potriviti
RăspundețiȘtergere