marți, 24 octombrie 2017
Bors de varza cu rata gotica
Bors de varza cu rata gotica:)
In primul rand sa va prezint ratele mele gotice,anul asta inca nu le-am facut poze,poza este de anul trecut,acum am mult mai multe,am peste 30 de rate,mari,frumoase,linistite, cuminti si mari amatoare de pesti ce misuna in iazul meu.Aceste rate au carnea ca de vanat si este foarte sanatoasa chiar daca au multa grasime!
Ingrediante:
-1 ratoi mare si frumos,
-1 varza,
-6 cepe,
-4 gogosari,
-4 morcovi,
-1 kg.rosii,
-500 ml suc de rosii,
-2 linguri.pasta de ardei,
-300 ml.bors,
-sare dupa gust,
-1 legatura de leustean.
Mod de preparare:
-Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare,se adauga toate legumele tocate,mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare,pana se patrund si se intrepatrund gusturile,se adauga sucul de rosii,pasta de ardei si se mai trag cateva clocote,se mai adauga bors si sare dupa gust si se mai trag doua trei clocote,dupa care se opreste focul si se presoara leustean tocat.Se serveste cu mamaliguta si smantana.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Yammyy...ce delicios, ce bine arata. Vin sa-mi dai si mie o rata :D
RăspundețiȘtergerete astept,insa cred ca-i cam departe calea de la mine la tine!
ȘtergereYumiii, ce.as manca si eu un bors de.al tau!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata carne de rata, nu stiu ce gust are. Mi-as dori sa incerc.
RăspundețiȘtergerenu am mancat carne de rata pana acum. daca zici ca e grasa, e posibil sa nu-mi fie pe palc, de obicei ma feresc de lucrurile cu grasime. daaaar, la cum arata... cred ca mi-as calca pe inima!
RăspundețiȘtergereArata exceptional, imi e pofta :)
RăspundețiȘtergereyummyyy...si ce ratuste frumoase ai... dar daca le vad asa nu mai vreau sa le pap :)
RăspundețiȘtergereTot rață am gătit și noi in weekend, rata de curte, dar pe varza rosie la cuptor!
RăspundețiȘtergereGeniala maniera in care ai prezentat reteta! Foarte faina!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata sigur e delicioasa!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte interesanta pe care nu am mai vazut-o in alta parte. Arata delicios.
RăspundețiȘtergereCarnea de rata e o delicatete, nu am mai mancat de mult, de cand stateam la curte si aveam ratustele mele. In comert e cam scumpa rata si nu imi prea da mana sa cumpar. Arata delicios.
RăspundețiȘtergereEu nu sunt prietenă cu carnea, însă o porție de varză „de post” cu mămăligă nu aș refuza.
RăspundețiȘtergereO sa radeti, dar mie de mamaliga mi s-a facut pofta :) ))))
RăspundețiȘtergereSi noi avem rate, dar nu gotice...insa cred ca merge cu orice tip de rata aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereVin pana la Botosani sa prind un ratoi din asta. Il alerg tot lacul si nu se poate sa-l scap. Cu tine aranjez rapid, dau la schimb praz oletensc. :))
RăspundețiȘtergerevino tu la mine ca dau eu si prazul tau oltenesc,am gradina plina :p
ȘtergereLa tine gasesc intotdeauna retete extraordinare! Mi le-am notat pe fiecare!
RăspundețiȘtergereMereu ai retete foarte delicioase ce merita incercate. Rata nu am gatit pana acum, dar ar fi timpul.
RăspundețiȘtergereEu varza nu mananc, dar niste rata nu am mai mancat demult. :D
RăspundețiȘtergereArata demential. Mi-ai facut o pofta de ciorbita, ceva de nedescris
RăspundețiȘtergere