luni, 7 ianuarie 2019

Rata umpluta cu fructe



  Rata umpluta cu fructe:

  Ingrediente:
  -1 ratoi mare gotic,cam 4 kg.,
  -250 gr.prune uscate fara samburi,
  -250 gr.merisoare uscate,
  -1 lamaie mare,
  -4 mere,
  -3 portocale,
  -100 gr.stafide,
  -2 cepe,
  -1 lingurita oregano,
  -1 lingura sare.
  Mod de preparare:
  -Se curata rata si se lasa intreaga,se taie varfurile aripilor si se inlatura.
  -Se curata trei mere si se taie in felii.
  -Se freaca rata cu sare si oregano,prin interior dar si prin exterior.
  -Se pun toate ingredientele mai sus mentionate,se amesteca si se umple ratoiul,se aseaza ratoiul in tava,ce ramane se aseaza pe langa ratoi.Se pune in coada ratoiului un mar intreg,se pune capac la tava si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora sau pana se rumeneste frumos ratoiul.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de preparat!








Un comentariu: