sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Pizza de casa



  Pizza de casa!

  Ingrediente pentru aluat:
  -500 gr.faina de grau,
  -300 ml.apa calduta,
  -50 ml.ulei,
  -1 varf de sutit de sare,
  -drojdie cat un galbenus de ou.
  Ingrediente pentru pizza:
  -aluatul,
  -300 gr.salam cu multa carne,
  -6 oua,
  -1 varf de cutit de sare,
  -200 gr.masline verzi fara samburi,
  -300 gr.cascaval,
  -300 gr.ciuperci gata fierte si feliate,
  -300 gr.gogosari la otet,
  -300 gr.ketchup.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se puna faina de grau intr-un vas.
  -Se pune drojdia intr-un castronel,se pune si un praf de sare,apa calduta si se omogenizeaza compozitia dupa care se toarna peste faina de grau.Se framanta un aluat suficient de tare,mai spre final se adauga uleiul si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas.Se lasa pret de 10 minute sa se odihneasca dupa care se poate lucra.
  Mod de preparare pentru pizza:
  -Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.
  -Se intinde aluatul pe masa de lucru cu ajutorul fainii sau a uleiului,se da dupa sucitor si se intinde in tava peste hartia de copt.
  -Se pune salamul taiat cubulete,ciupercile taiate felii,maslinele,gogosarii taiati in felii fine,ouale batute spuma cu putina sare,cascavalul ras,se orneaza cu ketchup si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa 40 minute sau pana se topeste cascavalul.Se scoate tava din cuptor si se stropeste cu ketchup din belsug.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu