luni, 28 ianuarie 2019

Rasturnata cu ananas si gem de gutui



  Rasturnata cu ananas si gem de gutui!

  Ingrediente:
  -8 oua,
  -8 linguri faina de grau,
  -13 linguri zahar,din care 8 linguri la blat si 5 linguri la caramel,
  -500 gr.gem de gutui,
  -200 ml.ulei,
  -1 cutie de compot ananas,
  -1 plic praf de copt,
  -1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  -3 pliculete de zahar vanilat,
  -1 varf de cutit de sare.
  Mod de preparare:
  -Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la robot cu putina sare,galbenusurile se pun cu zahar,zahar vanialt si ulei la mixat separat.
  -Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa.
  -Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor,apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia.Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta,de sus in jos pentru a se pastra aierarea.
  -Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat.
  -Se pune intr-o tava hartie de copt,se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator,se toarna caramelul,apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit.Cand este gata se verifica cu o scobitoare,daca pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca prajitura este gata.Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit,dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!















10 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut de o prajitura cu ananas, o idee buna de testat in weekend.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce combinatie tentanta, ananas, gem de gutui si caramel. Merita incercata, nu pare o reteta grea dar pare gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce usor se face! imi place ananasul la nebunie, deci e de incercat reteta asta! mai ales ca nu am mai facut de ceva timp o prajitura

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vrut sa vad de ce se cheama rasturnata si am aflat, pentru ca se rastoarna. :) Cred ca o incerc si eu pentru ca nu pare greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata si nici nu se face greu. Am sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arată într-un mare fel ”răsturnata” ta” :)
    Sunt fan ananas, gutui și caramel deci aș devora tava în foarte scurt timp.
    Notez rețeta, sper să-mi iasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah cum imi faci tu pofta de ceva bun la ora asta! Arata delicios si mi-am notat si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine. E de testat, neaparat, asa ca am salvat reteta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mmm ce bun ar fi o portie. Mi-as dori sa incerc si eu reteta ta pentru ca nu este greu de realizat

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce pofta imi faci, Brindusa! Uite asa as manca si eu gutuile, pe care crude, nu le pot decât mesteca la nesfarsit in gura, nu stiu de ce, parca mi se pune nod in gât dacă vreu sa si inghit acest frcut.

    RăspundețiȘtergere