joi, 17 ianuarie 2019
Piept de pui in sos de portocale
Piept de pui in sos de portocale!
Ingrediente:
-4 bucati de piept de pui,
-5 portocale,
-1 lamaie,
-1 lingurita sare,
-1 lingurita rozmarin,
-4 felii de paine,
-50 gr.unt.
Mod de preparare:
-Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt,se prajesc bucatile de piept pana se rumenesc.
-Se taie portocalele in jumatati si se stoarce zeama in tigaie peste carne,sa taie lamaia in doua si se stoarce zeama peste carne,se adauga mai spre final si rozmarinul.Se fierbe pana scade zeama si ramane un sos caramelizat de la dulceata portocalelor,apoi se opreste focul.
-Se pune o bucatica de unt intr-o tigaie si cand se topeste se pun felii de paine neagra la prajit,se prajesc pe ambele parti,mai bine spus se rumenesc si se scot pe un servetel sa se inlature surplusul de grasime.
-Pe un platou se aseaza doua bucati de piept de pui si cateva bucati de paine prajita.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de deliciu!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Sa stii ca am in frigider toate ingredientele necesare, chiar sunt curioasa cum o sa-mi iasa si mie reteta asta!
RăspundețiȘtergeredaca prajesti mai multe felii de paine in unt si le lasi sa se racoreasca sunt un adevarat deliciu!
ȘtergereN-am gatit niciodata cu portocale. O sa incerc si eu sa vad daca imi place.
RăspundețiȘtergereO reteta tare delicioasa, eu prepar rata cu portocale. O sa incerc cu siguranta reteta ta.😇
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna, chiar nu stiam ce sa mai fac de mancare in week-end
RăspundețiȘtergereNoi mancam foarte des piept de pui dar nu am incercat niciodata varianta cu sos de portocale.
RăspundețiȘtergeream incercat pana acum doar piept de pui cu ananas, dar nu suna rau nici varianta cu citrice! in mod clar e de incercat!
RăspundețiȘtergereUite că nu am încercat rețeta aceasta. Chiar eram în pană de idei :)
RăspundețiȘtergereGata, scot niște piept, mâine îi vor surprinde pe copiii veniți de peste mări și țări :)
Yum, cred ca e delicios. Chiar nu am mancat nimic asemenator.
RăspundețiȘtergereLa pui in sos de portocale nu m-am gandit, dar pare o buna combinatie.
RăspundețiȘtergereWOW!!!
RăspundețiȘtergereImi place ideea.
Chiar maine o pun in practica, caci am musafiri!
Abia astept sa vad ce parerea au invitatii mei!
Niciodata n-am gatit ceva in suc de portocale. Chiar sunt curioasa daca ar fi pe placul meu reteta.
RăspundețiȘtergereArata delicios! O reteta care este si pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata, insa pe undeva as fi curioasa, desi nu prea sunt pe gustul meu combinatiile de genul acesta. :D
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios. N-am folosit portocalele decat in deserturi, dar e de incercat reteta.
RăspundețiȘtergere