joi, 17 ianuarie 2019

Piept de pui in sos de portocale



  Piept de pui in sos de portocale!

  Ingrediente:
  -4 bucati de piept de pui,
  -5 portocale,
  -1 lamaie,
  -1 lingurita sare,
  -1 lingurita rozmarin,
  -4 felii de paine,
  -50 gr.unt.
  Mod de preparare:
  -Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt,se prajesc bucatile de piept pana se rumenesc.
  -Se taie portocalele in jumatati si se stoarce zeama in tigaie peste carne,sa taie lamaia in doua si se stoarce zeama peste carne,se adauga mai spre final si rozmarinul.Se fierbe pana scade zeama si ramane un sos caramelizat de la dulceata portocalelor,apoi se opreste focul.
   -Se pune o bucatica de unt intr-o tigaie si cand se topeste se pun felii de paine neagra la prajit,se prajesc pe ambele parti,mai bine spus se rumenesc si se scot pe un servetel sa se inlature surplusul de grasime.
  -Pe un platou se aseaza doua bucati de piept de pui si cateva bucati de paine prajita.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de deliciu!










15 comentarii:

  1. Sa stii ca am in frigider toate ingredientele necesare, chiar sunt curioasa cum o sa-mi iasa si mie reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca prajesti mai multe felii de paine in unt si le lasi sa se racoreasca sunt un adevarat deliciu!

      Ștergere
  2. N-am gatit niciodata cu portocale. O sa incerc si eu sa vad daca imi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta tare delicioasa, eu prepar rata cu portocale. O sa incerc cu siguranta reteta ta.😇

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee foarte buna, chiar nu stiam ce sa mai fac de mancare in week-end

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi mancam foarte des piept de pui dar nu am incercat niciodata varianta cu sos de portocale.

    RăspundețiȘtergere
  6. am incercat pana acum doar piept de pui cu ananas, dar nu suna rau nici varianta cu citrice! in mod clar e de incercat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite că nu am încercat rețeta aceasta. Chiar eram în pană de idei :)
    Gata, scot niște piept, mâine îi vor surprinde pe copiii veniți de peste mări și țări :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Yum, cred ca e delicios. Chiar nu am mancat nimic asemenator.

    RăspundețiȘtergere
  9. La pui in sos de portocale nu m-am gandit, dar pare o buna combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  10. WOW!!!
    Imi place ideea.
    Chiar maine o pun in practica, caci am musafiri!
    Abia astept sa vad ce parerea au invitatii mei!

    RăspundețiȘtergere
  11. Niciodata n-am gatit ceva in suc de portocale. Chiar sunt curioasa daca ar fi pe placul meu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata delicios! O reteta care este si pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am mancat niciodata, insa pe undeva as fi curioasa, desi nu prea sunt pe gustul meu combinatiile de genul acesta. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata absolut delicios. N-am folosit portocalele decat in deserturi, dar e de incercat reteta.

    RăspundețiȘtergere