marți, 10 iulie 2018

Ceafa de porc cu piure de conopida



  Ceafa de porc cu piure de conopida :)

  Ingrediente pentru piure de conopida:
  -1 bucata conopida,
  -1 lingurita sare,
  -80 gr.unt,
  -1 lingura smantna grasime 30%,
  -3-4 catei de usturoi.
  Ingrediente pentru ceafa de porc:
  -4 felii de ceafa de porc,
  -1/4 lingurita curry
  -1 lingurita ierburi aromate,
  -1/2 lingurita piper macinat,
  -1/2 lingurita sare,
  -2 linguri ulei de masline,
  -4 cubulete unt.
  Mod de preparare pentru piure de conopida:
  -Se taie conopida in buchetele si se pune la fiert cu apa si sare,se fierbe timp de 15 minute,pana intra usor furculita in ea,apoi se scurge de apa si se pune la mixat.Se adauga untul la temperatura camerei,smantana,cateii de usturoi,putina sare si se mixeaza pana se obtine un piure dens si fin.
  Mod de preparare pentru ceafa de porc:
  -Se stropesc bucatile de ceafa cu sare,piper macinat,ierburi aromate,curry,putin ulei de masline,se pun bucatile una peste alta si se lasa macar o ora sa se patrunda gusturile si sa intrepatrunda.
  -Se pune tigaia gril pe aragaz si se lasa pe foc pret de cateva minute apoi se pun bucatile de ceafa,se pune peste carne cate o bucatica de unt,se lasa sa se friga cam cinci minute pe o parte si cam 4 minute pe cealalta parte,cand se intorc se mai pune cate o bucatica de unt peste carne.Se opreste focul,se pune un capac peste tigaie si se mai lasa asa pana la racire dupa care se poate servi alaturi de piure de conopida cu garnitura de gogosari-in-sos-de-bulion-si-mustar.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu