sâmbătă, 28 iulie 2018
Vinete cu branza la cuptor
Vinete cu branza la cuptor:)
Ingrediente:
-3 vinete potrivite,
-1 rosie mare,
-3 rosii negre,
-1 cana de rosii cherry,
-600 gr,branzatelemea,
-400 gr.sunca Praga,
-400 gr.cascaval,
-100 ml.lapte dulce,
-5 oua,
-2 lingurite sare,
-1 lingurita boia de ardei dulce,
-1 lingurita chilli,
-1 lingurita rozmarin,
-1 lingurita cimbrisor.
Mod de preparare:
-Se spala vinetele,se feliaza,felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare,chilli,cimbrisor,boia de ardei dulce,se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte,se scot si se lasa sa se racoreasca.Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau,asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava,apoi se aseaza jumatate din cantitatea de vinete coapte,peste vinete se adauga un strat de felii de branza,apoi un strat de sunca Praga,un strat de rosii,iarasi un strat de vinete coapte,se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare,cascaval,se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.Cand este rumena si frumoasa este semn ca-i gata,se scoate,se lasa la racoare,se portioneza si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicii de la Abetina !
RăspundețiȘtergereSalut, foarte fine blog ai. Am putea plasa un baner pe blog la tine, sus dreapta.
RăspundețiȘtergere