sâmbătă, 28 iulie 2018

Vinete cu branza la cuptor



  Vinete cu branza la cuptor:)

  Ingrediente:
  -3 vinete potrivite,
  -1 rosie mare,
  -3 rosii negre,
  -1 cana de rosii cherry,
  -600 gr,branza dulce de vaci inchegata,(are proprietatea de a se topi la temperatura inalta),
  -400 gr.sunca Praga,
  -400 gr.cascaval,
  -100 ml.lapte dulce,
  -5 oua,
  -2 lingurite sare,
  -1 lingurita boia de ardei dulce,
  -1 lingurita chilli,
  -1 lingurita rozmarin,
  -1 lingurita cimbrisor.
  Mod de preparare:
  -Se spala vinetele,se feliaza,felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare,chilli,cimbrisor,boia de ardei dulce,se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte,se scot si se lasa sa se racoreasca.Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau,asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava,apoi se aseaza jumatate din cantitatea de vinete coapte,peste vinete se adauga un strat de rosii,apoi un strat de sunca Praga,iarasi un strat de vinete coapte,se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare,cascaval,se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.Cand este rumena si frumoasa este semn ca-i gata,se scoate,se lasa la racoare,se portioneza si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Mod de preparare pentru branza de casa:
  -5 l lapte dulce,
  -1 lingura cheag, (cheagul este un amestec de branza de oi sau capra pus in stomacul mielului sau iedului care se sacrifica imediat dupa fatare,aceste animale se sacrifica de obicei dupa fatare pentru blana lor).Cheagul pentru inchegat branza se obtine punand intr-un vas apa si o jumatate din cantitate,se amesteca bine si se pune intr-o sticla cu dop,care se tine la frigider si se foloseste doar la nevoie.
  Se strecoara laptele intr-un vas,se adauga o lingura de cheag,se amesteca din cand in cand,pana cand branza se aduna,se scurge de zer si restul se toarna intr-un tifon care se pune la scurs timp de cateva ore.















2 comentarii: