luni, 16 iulie 2018

Inghetata cu zmeura,capsuni si creme anglaise



  Inghetata cu zmeura,capsuni si creme anglaise

  Ingredinete pentru pasta de fructe:
  -500 gr.capsuni,
  -500 gr.zmeura,
  -5 linguri zahar,
  -1 esenta de rom.
  Ingrediente pentru crema anglaise:
  -500 ml.lapte dulce,fiert si racit,
  -500 ml.smantana,
  -4 galbenusuri de rata,
  -300 gr.zahar,
  -1 plic zahar vanilat.
  Mod de preparare pentru pasta de fructe:
  -Se spala fructele,se lasa sa se scurga de apa,se pune zahar peste ele,esenta si se mixeaza,nu este necesar sa fie mixate prea bine.
  Mod de preparare pentru creme anglaise:
   -Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala,peste lapte se adauga smantana,jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat.Se fierbe totul la bain-marie,amestecandu-se usor cu o paleta.
  -Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata,se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa.Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana,zahar si lapte se aduga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie.Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei,daca compozitia nu se imprastie atunci crema este gata,se opreste focul si se da crema la rece.
  Se adauga creme anglaise peste pasta de fructe,amestecand usor cu paleta pana la incorporare si se da la frigider pentru circa doua ore,dupa care se scoate vasul si se mai amesteca inghetata sa nu faca ace de gheata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!












Un comentariu: