miercuri, 14 iunie 2017
Inghetata de trandafiri
Inghetata de trandafiri:)
Ingrediente:
-30 flori trandafiri de dulceata,
-1/2 pliculet sare de lamaie,
-300 gr.zahar,
-500 ml.lapte dulce fiert,gras de tara,
-300 gr.smantana vrac,nu la cutie,nu la pahar,smantana trebuie sa fie groasa si naturala,
Mod de preparare:
-Se aleg doar petalele de la trandafiri,se clatesc la jet sub apa intr-un strecurator si se lasa la scurs cel putin o ora.Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine,apoi se adauga zaharul,se amesteca si se pune vasul in frigider macar 24 de ore si daca zaharul nu s-a topit se mai amesteca pana se topeste.
-Se pune la mixat compozitia de trandafiri,laptele dulce,smantana si se mixeaza la viteza potrivita,nu exagerat de mare sa nu sara compozitia din robot,asa cam 10 minute,dupa care se pune compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator.Din cand in cand se mai scoate si cu o lingura de lemn se amesteca usor in inghetata.Macar de vreo patru ori sa nu se cristalizeze inghetata.Se lasa la congelator cel putin zece ore dupa care se poate servi cu putin sirop de trandafiri sau fara.Oricum inghetata este divina ca gust,calitate si usor de pregatit.Sa aveti pofta dragilor!
Fiindca astazi este #miercureafaracarne va invit pe blogul lui Daniel pentru un meniu complet.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Poftit, balit, notat, de incercat :)
RăspundețiȘtergereiti trimit o portie daca esti pofticios din fire:)
ȘtergereCu petale crude nu am incercat.Gata maine culeg toate florile care mai sunt si fac si eu. Sigur e mai buna decat cu dulceata de trandafiri.
RăspundețiȘtergereeste mult mai aromata si are o consistenta deosebita,merita sa o incerci :)
Ștergeremamaaa!!!ce bunatate ...vreau si eu!
RăspundețiȘtergereWow.. n-am mancat niciodata si chiar sunt curioasa de gustul sau
RăspundețiȘtergeresa stii ca eu am incercat o singura data sa fac inghetata in casa si mi-a iesit un mare cub de gheata. De ce nu mi-o fi dat prin cap sa mestec in ea din cand in cand?
RăspundețiȘtergereEu sunt mare fan inghetata, dar sa fie de caramel sau fructe, prefer trandafirii in vaza.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta, nu pare deloc greu de facut.
astia nu sunt de vaze,au aroma puternica si sunt de mancare doar:))
ȘtergereArata super, dar de unde sa luam trandafiri de dulceata, ca n-am mai vazut de ani de zile. Inainte aveam pana si in fata blocului, pe marginea strazilor, in parcuri, acum in orasul meu nu mai sunt nici in Gradina Botanica.
RăspundețiȘtergereeu am gasit greu cateva radacini si am pus,anul trecut am avut 2 flori,anul asta am facut si u pic de dulceata si mai am inca puse pentru inghetata sau de ce nu cozonaci!
Ștergereziceam ca trebuie sa fie o nebunie, dar nu stiu daca s-a postat...daca da...zic de 2 ori :)))
RăspundețiȘtergereeste o nebunie,mai am trandafiri pentru inca cateva portii,deci vara asta sa fie inghetata de trandafiri facuta in casa :)
Ștergerenu prea am vazut trandafiri de dulceata, ca altfel eram pusa pe treaba acum!
RăspundețiȘtergeredin pacate s-au cam trecut,poate la primavara ce vine!
ȘtergereNu am mancat niciodata inghetata de trandafiri dar dulceata da si daca e la fel de buna atunci e un deliciu.
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta. Am sa incerc si eu sa-i fac fetitei mele
RăspundețiȘtergere