luni, 12 iunie 2017

Ciorba de curcan



  Ciorba de curcan:)

  Ingrediente:
  -1 piept de curcan de tara,din ograda mea,
  -1 kg.cartofi noi,
  -2 morcovi,
  -1 ardei gras rosu,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1/4 bucata radacina de telina,
  -2 fire ceapa verde,
  -500 gr.smantana cu grad scazut de grasime,
  -5 oua,
  -bors acru dupa gust,
  -sare dupa gust,
  -1 legatura de leustean,
  -1 capatana de usturoi.
  Mod de preparare:
  -Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa,sare si capatana de usturoi.Cand carnea este aproape fiarta se scoate,se strecoara supa,se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert in supa rezultata.Se adauga peste supa ceapa verde toacata marunt,morcovul felii cat de mari va place,radacina de patrunjel si telina taiate marunt,ardeiul gras tocat,cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit.Cand toate sunt fierte se adauga bors acru,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute,nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.
 -Intr-un vas se pun ouale si se mixeaza,se adauga smantana si se continua mixarea.Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba,amestecandu-se usor.La final se adauga leustean tocat marunt.Sa aveti pofta dragilor!








Un comentariu: