marți, 20 iunie 2017
Inghetata Amaretto
Inghetata Amaretto:)
Ingrediente:
-1 castron mare de cirese amare,
-400 gr.smantana vrac,nu la cutie,nu la pahar,
-500 ml.lapte dulce de tara,gata fiert,
-400 gr.zahar.
Mod de preparare:
-Se scot samburii de la cirese,se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte.Dimineata se scot,se ia un castronel de cirese din castron cu sirop,fara zahar si se pun la frigider.Restul de cirese se pun la robot,se adauga laptele si smantana si se lasa la mixat cel putin 10 minute la viteza potrivit de mare,sa nu sara din robot si sa aiba timp sa se aeriseasca compozitia.Se toarna compozitia intr-un vas de plastic si se da la congelator.Din cand in cand se mai scoate vasul si se amesteca usor,se repeta de cel putin patru ori.Se poate servi dupa 7-8 ore.Sa aveti pofta dragilor la o reteta excelenta ca gust si usor de pregatit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
inghetata este desertul meu preferat si a ta arata minunat!
RăspundețiȘtergereO bunaciune, ar fi super acum o inghetata din asta fiindca deja e cald. Voi incercca ceva mai dietetic desi, stiu ca nu are acelasi gust ca aceasta, dar trebuie, nu am incotro.
RăspundețiȘtergereatata rau sa fac eu ca consum produse naturale,mai putin dietetice,muncesc mai mult si ard caloriile mai repede dar de la asa bunatati nu ma las:)
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereIubesc inghetata, si vad ca si fiica-mea imi calca pe urme si este desertul meu preferat pe timp de vara! Cat de racoritor!
RăspundețiȘtergereInghetata e preferata mea pe timpul verii dar din asta nu am mancat inca.
RăspundețiȘtergereVai, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereSunt si eu de parere ca ingredientele de casă, din surse sigure, fac preparatele sa fie mult mai gustoase si mai aromate.
Si eu folosesc lapte si branza de vaci din ferma parintilor, si oua de casa de la niste prieteni care se ocupa exclusiv cu asta. Gustul e atat de diferit.
De fiecare data cand am facut inghetata acasa nu mi-a iesit. e formau cristale de gheata in interior, super incomod de mancat. La inghetata cumparata nu se face gheata in interior. Nu stiu unde gresesc :(
RăspundețiȘtergerein primul rand zic ca conteaza foarte mult ingredientele folosite,daca folosesti apa cu gust de lapte fara grasime,ai apa,si conteaza si mixarea,cum am zis sa se mixeze macar 10 minute la viteza mica sa se aieriseasca compozitia,cand treci cu lingura prin ea sa se vada ca este pufoasa si sa o bagi la congelator imediat ce ai terminat de mixat,incearca si mai vedem unde este buba!
ȘtergereNu ma omor eu cu inghetata dar cateodata hmm ma ia cate o pofta... ca si acum de altfel..arata super ingheteta
RăspundețiȘtergereAwww eu as manca inghetata non stop :))), iar inghetata ta arata intr-un mare fel :)
RăspundețiȘtergereM-am topit de poftă când am văzut ce bunătate ai făcut. Trebuie să încerc și eu rețeta.
RăspundețiȘtergereArata delicios!!! Referitor la cristalele de gheata formate, eu am incercat sa scot inghetata o data la 30 minute, timp de 4 ore si sa mixez. Dar tot s-au format asa ca acea metoda nu functioneaza, din pacate.
RăspundețiȘtergereincearca dar sa mixezi macar 10 minute ingredientele la viteza mica si vezi sa fie pufoasa crema chiar daca este subtire,eu tot zic ca daca ai apa nu iti iese inghetata iti iese gheata,trebuie sa fie produse de tara cu ceva grasime in ele!
ȘtergereCred ca e deliciosa! :)
RăspundețiȘtergereCred ca este delicioasa!!!
RăspundețiȘtergere