sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Tort N-Estele



  Tort N-Estele:)

   Ingrediente pentru blat:
   -7 oua,
   -7 linguri zahar,
   -5 linguri de nuca macinata,
   -2 linguri faina de grau, pentru cozonaci,
   -1 praf de copt,
   -1 lingura otet de mere,
   -1 plic zahar vanilat,
  -1 sticluta de esenta de rom.

   Ingrediente pentru umplutura:
   -1 kg.smantana,
   -4 linguri zahar,
   -1 plic zahar vanilat,
   -o cana de visine de la aspirina.

   Pentru insiropat blatul:
   -sirop de la visinile de la aspirina.
   Pentru ornat:
   -1 ciocolata,
   -1 clementina,
   -figurine-inimioare.

   Mod de preparare:
   -Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat,doar albusurile cu zahar,zahar vanilat si esenta de rom.Cand albusurile devin o pasta alba si consistenta,se adauga galbenusurile,continuand mixarea.Se adauga pe rand nuca macinata,faina,praful de copt,stins cu otet si se mixeaxa la viteza mare.Cand totul se omogenizeaza se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand blatul este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.Apoi se taie in trei foi.
  -Se toarna smantana in bolul de la robot,se adauga zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza,pana se obtine  frisca.
  -Se aseaza intr-o tava o foaie de blat,se umezeste cu sirop,se pune frisca,se intinde si se presoara cateva visine.Se continua operatiunea pana se termina foile de tort,apoi se pune frisca ramasa,se intinde peste tort si se orneaza cu ciocolata rasa,visine si felii de clementine.Se da tortul la frigider,pentru circa 24 de ore,apoi se poate servi.Sa aveti pofta dragilor!
  









10 comentarii:

  1. Un tort exact pe gustul meu, fara crema cu unt si cu fructe ...
    Si mai este si insiropat.
    Sigur are un gust desavarsit.
    Nu prea m-am lamurit eu cu doua lucruri:de ce le spui"visine de la aspirina " ?Si cum ti-a venit ideea sa-i dai acest nume ?
    Te tzuc draga mea si sa nu uiti ca si azi veti fi in gandurile mele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand este vremea visinelor,eu le culeg,le scot samburii,le pun in sticle de plastic si adaug peste ele zahar si aspirina,pun capac si stau asa ani de zile.
      Numele l-am dat de la ciocolata Nestle cu care am acoperit tortul :)
      Iti multumesc mult de gandurile tale,azi am mai multa nevoie de toate gandurile,bune,din lume:3

      Ștergere
  2. imi plac toate torturile cu fructe!

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmmm, pozele arata delicios, cred ca si gustul a fost pe masura. imi ploua-n gura, zau ! yammmy.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac torturile tele pentru ca blatul contine multa nuca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la blaturile cu nuca,alune,migdale,nu imi este frica ca nu vor iesi pufoase si absolut delicioase:))

      Ștergere
  5. delicios si savuros arata super felicitarii

    RăspundețiȘtergere
  6. O zi superba iti doresc si tie, multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere