vineri, 22 ianuarie 2016

Cocosei americani cu smantana:)



  Cocosei americani cu smantana si multe legume :)

  Ingrediente:
  -2 cocosei americani(cam 600 gr.fiecare),
  -4 cepe mari,
  -1 bucata praz,
  -1 gogosar,
  -1 morcov,
  -1 radacina de pastarnac,
  -1 radacina de telina,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1 capatana de usturoi,
  -3 linguri ulei,
  -1 lingura sare,
  -1 borcanel de ciuperci,
  -500 gr.smantana,
  -2 oua,
  -2 linguri faina de grau.

  Mod de preparare:
  -Se taie cocoseii,se curata,se spala,se taie  bucati si se pun la fiert cu apa si sare.
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit cu putin ulei,se curata toate radacinoasele,se toaca si se adauga in tigaie peste ceapa,se adauga si prazul tocat marunt si se lasa sa se patrunda,apoi se adauga ciupercutele.Se lasa cateva minute pe foc,sa se patrunda si se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga aceasta compozite in oala in care s-a pus cocosii la fiert.Se fierbe totul la foc potrivit,de preferat cu capac peste oala.Cand totul este fiert,se pune intr-un castron,doua linguri de faina de grau si o canita de apa,se mixeaza si se adauga zeama din oala,putin cate putin,continuand mixarea.Cand dispar toate cocoloasele adaugam faina in oala,amestecand usor,Se lasa sa mai fiarba cateva minute,pana se mai ingroasa totul,apoi se opreste focul.
  -Se pune smantana intr-un castron,se pun si ouale si se mixeaza si cam la 10 minute dupa ce se opreste focul se adauga,smantana in oala.Asa nu se va taia smantana.Se serveste cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta dragilor!







3 comentarii:

  1. De unde stii ca-s americani? I-ai cumparat de la magazin? Eu nu am vazut pe la mine asa ceva.

    RăspundețiȘtergere