duminică, 3 ianuarie 2016

Peste la cuptor



  Peste la cuptor-sturion(polyodon spathula)

  Ingrediente:
  -1 peste-4,5 kg.,
  -3 cepe,
  -2 morcovi,
  -1 capatana de usturoi,
  -condimente de peste,
  -1 lingurita sare,
  -3 linguri pasta de tomate,
  -3 linguri de ulei,
  -2 rosii,
  -1 lamaie,
  -1 bucata de telina,

  Mod de preparare :
  -Se curata pestele,se taie sub forma de madalioane,se spala, se sareaza si se lasa la scurs.Capul si coada se va folosi la ciorba.
  -Se curata radacinoasele,se taie si se aseza in tava,asezam pestele,alte legume si condimente de peste.
  - Punem pasta de tomate intr-un vas,adaugam peste ea o canita de apa,amestecam bine si turnam compozitia  in tava,adaugam iarasi legume,felii de rosii,felii de lamaie,ulei si dam tava la cuptor.
  -Acest peste nu are oase tari,are oase cartilaginoase care se topesc in timpul prepararii,deci este perfect la orice masa.Sa aveti pofta dragilor!
 








4 comentarii: