luni, 4 ianuarie 2016

Ciorba de peste



  Ciorba de peste-sturion(polyodon spathula)

  Ingrediente:
  -capul si coada unui peste de circa 4,5 kg,
  -1 morcov,
  -1 ceapa,
  -1 pastarnac,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1/4 radacina de telina,
  -1 gogosar,
  -3 linguri ulei,
  -1 l bors,
  -sare dupa gust,
  -500 gr.smatana,
  -4 oua,
  -1 capatana de usturoi,
  -500 gr.ciuperci.

  Mod de preparare:
  -Se curata pestele si se pune la fiert cu apa si sare,se trage cateva clocote si se opreste focul.Se scoate carnea,se curata carnea de oase si se toarna supa intr-o oala.
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit cu putin ulei,se adauga radacinoasele tocate marunt si ciupercile taiate felii.se undesc pana isi schimba culoarea si se intrepatrund gusturile,apoi se toarna in oala cu supa de la peste si se fierb bine legumele.Cand totul este fiert se adauga bors acru,sare dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi se opreste focul.
  Se curata capatana de usturoi,se face mujdei,se adauga smantana si ouale,se mixeaza si se toarna peste ciorba,se amesteca usor si se adauga carnea de peste.Sa aveti pofta dragilor!








4 comentarii:

  1. MMvvaiiiii ce-mi place,acush ma apuc sa fac si eu una de pui,te pup <3

    RăspundețiȘtergere
  2. arata delicios imi place foarte mult felicitarii

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde a prins Dorin sturionul? Daca mai prinde mi-e ca ma autoinvit pe la voi.

    RăspundețiȘtergere