duminică, 25 ianuarie 2015
Frittata cu urzici vii
Frittata cu urzici vii :))
Chiar daca inca suntem in luna ianuarie si urzicile nu dau pe alaturi la piata ,eu am la congelator din primavara trecuta.Imi place sa le culeg si sa le pun la pastrare pentru tot timpul anului.
Ingrediente pentru 10 portii:)
-10 oua,
-2 mingiute de urzici vii gata fierte,
-200 gr.salam caroli,
-200 gr.buric de cascaval,
-1 lingura rasa de maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
- 1 mana de masline negre si verzi fara samburi,
-1 ardei kapia rosu,
-2 linguri de smantana,
-1 lingura de ulei Unisol,
-1 lingurita otet de mere,
-1 kg.ardei kapia copti,
-50 gr.salam picant si uscat.
Mod de preparare :
Se sparg ouale si se pun intr-un vas ,peste ele adaugam samantana,urzicile vii tocate marunt , maggi secretul gustului,salamul Caroli, un pumn de masline verzi si negre ,apoi le amestecam usor si le turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt.Peste aceasta compozitie adaugam cascavalul ras si ornam dupa preferinta cu salam picant ,ardei kapia si masline.Dam tava la cuptor la foc potrivit .Cand este gata se poate servi cu o salata de ardei kapia copti(ardei kapia,otet de mere,magii secretul gustului si ulei).Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
F, aspectoasa sanatoasa si gustoasa. Vreau o felie si eu! :)
RăspundețiȘtergerearata delicios mi sa facut o pofta este super
RăspundețiȘtergereAs face si cu spanac, dar proaspat.
RăspundețiȘtergereFrittata cu urzici vii un deliciu pentru o cina in doi
RăspundețiȘtergere