duminică, 25 ianuarie 2015
Salata de icre
Salata de icre :)
La invitatia bunei mele prietene ce detine blogul In bucatarie la Sidy am pregatit o salata de icre de crap pentru provocarea Weekend cu spor !
Ingrediente:
-1 borcan de icre de crap de circa 400 gr.,
- 500 ml.ulei,
-100 gr.gris ,
-1 lamaie,
-apa minerala dupa necesitate,
-2 cepe potrivite,
-1 pachet foietaj Bella Romania.
Mod de preaparare:
Se curata icrele de pielite si se pune cu sare intr-un borcan pentru cateva zile,apoi se scoate si se pune la scurs intr-un tifon sau sita foarte deasa.
Cand s-a scurs bine il bagam la robot si stoarcem zeama de la lamaie peste icre si incepem mixarea ,adaugam din cand in cand cate un pic de ulei si cate o lingura de gris ce a fost fiert in prealabil .Daca ni se pare ca s-a ingrosat cam tare mai turnam si cate un pic de apa minerala.Apa minerala are proprietatea de a albi increle.Cand consideram noi ca am facut suficienta salata,curatam cepele ,le tocam marunt si le amestecam usor cu o lingura de lemn in directia in care a fost facuta si salata.
Scoatem o foaie de aluat o presuram cu faina de grau si o taiem in sase bucati ,asezam fiecare bucata in forma de briose si peste aluat punem mici cocoloase de hartie sa ramana gol in interiorul foii de aluat ,asa obtinem cosulete,apoi le coacem la cuptor .Cand sunt coapte le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Umplem apoi cosuletele cu salata de icre,cam doua lingurite la un cosulet.La ornam dupa gust si preferinte.Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Si noua ne plac icrele si fac mereu pt. baiatul meu ,dar nu mai fac si cosulete. Tu faci o arta di gatit Bravo ! :)
RăspundețiȘtergereO idee minunata , draga Brandusa ! Arata intr-un mare fel....
RăspundețiȘtergereIti multumesc din suflet pentru participare.
Te tzuc cu drag !
Va multumesc mult de aprecieri <3
RăspundețiȘtergereo reteta delicioasa si intersanta
RăspundețiȘtergereEu nu fac salata de icre cu gris, dar in orice caz, este una din mancarurile mele preferate.
RăspundețiȘtergereIubesc salata de icre, si arata superb pe foietaj, excelenta idee!
RăspundețiȘtergereun aperitiv gustos care arata minunat pofta buna
RăspundețiȘtergere